Mustaa
pastaa ja punaista rapukastiketta, menee ihan madoista ja toukista. Lisäksi vähän ”slaimia” eli muutama
viipale kypsää avokadoa, niin halloweenin pääruoka on valmis.
Alkuruoka 28.10. päivityksessä ja jälkiruoka 30.10.
Alkuruoka 28.10. päivityksessä ja jälkiruoka 30.10.
Mustaa pastaa ja punaista
rapukastiketta
(neljälle)
3
l vettä
3
rkl suolaa
250
g mustaa pastaa (linguini, spagetti tms)
kastike
2
rkl voita
2
rkl oliiviöljyä
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
3
dl valkoviiniä
2
rkl tomaattipyreetä
2
tl ruokokidesokeria
0,5
dl sweet chili –kastiketta
2
tl srirachaa
400
g tilliliemeen säilöttyjä ravunpyrstöjä
0,5
dl tillisilppua
pastan päälle
1
kypsä avokado (saa olla melkein ylikypsä)
1
limetti
Laita
vesi kiehumaan isoon kattilaan ja sekoita joukkoon suola.
Laita
ravunpyrstöt valumaan siivilään. Kuumenna kasarissa voi ja oliiviöljy ja
kuullota siinä pieneksi leikattu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää valkoviini
ja keitä kastiketta kunnes neste on haihtunut noin puoleen. Lisää
tomaattipyree, sokeri, sweet chili sekä sriracha ja sekoita hyvin.
Lisää
musta pasta kiehuvaan suolaveteen ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Sillä välin kun pasta kiehuu, keittele kastiketta miedolla lämmöllä välillä
sekoitellen. Leikkaa tässä vaiheessa myös avokado viipaleiksi ja valele
viipaleet limettimehulla. Kun pastan valmistumiseen on 2 minuuttia, lisää
kastikkeen joukkoon valutetut ravunpyrstöt sekä tilli ja sammuta keittolevy.
Kun pasta on valmista ja valutettu, ravunpyrstöt ovat lämmenneet ja ruoka on
valmista annosteltavaksi lautasille.
2 kommenttia:
Sain pari päivää sitten pussillisen mustaa pastaa tuliaisina. Nyt taisi löytyä sille käyttöä :)
Mustalla spagetilla saa draamaa lautaselle :)
Lähetä kommentti