keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Halloween: mustia matoja ja punaista toukkakastiketta



Mustaa pastaa ja punaista rapukastiketta, menee ihan madoista ja toukista. Lisäksi vähän ”slaimia” eli muutama viipale kypsää avokadoa, niin halloweenin pääruoka on valmis.

Alkuruoka 28.10. päivityksessä ja jälkiruoka 30.10.


Mustaa pastaa ja punaista rapukastiketta
(neljälle)

3 l vettä
3 rkl suolaa
250 g mustaa pastaa (linguini, spagetti tms)
kastike
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 dl valkoviiniä
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl ruokokidesokeria
0,5 dl sweet chili –kastiketta
2 tl srirachaa
400 g tilliliemeen säilöttyjä ravunpyrstöjä
0,5 dl tillisilppua
pastan päälle
1 kypsä avokado (saa olla melkein ylikypsä)
1 limetti

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan ja sekoita joukkoon suola.

Laita ravunpyrstöt valumaan siivilään. Kuumenna kasarissa voi ja oliiviöljy ja kuullota siinä pieneksi leikattu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää valkoviini ja keitä kastiketta kunnes neste on haihtunut noin puoleen. Lisää tomaattipyree, sokeri, sweet chili sekä sriracha ja sekoita hyvin.

Lisää musta pasta kiehuvaan suolaveteen ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä välin kun pasta kiehuu, keittele kastiketta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Leikkaa tässä vaiheessa myös avokado viipaleiksi ja valele viipaleet limettimehulla. Kun pastan valmistumiseen on 2 minuuttia, lisää kastikkeen joukkoon valutetut ravunpyrstöt sekä tilli ja sammuta keittolevy. Kun pasta on valmista ja valutettu, ravunpyrstöt ovat lämmenneet ja ruoka on valmista annosteltavaksi lautasille.


2 kommenttia:

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Sain pari päivää sitten pussillisen mustaa pastaa tuliaisina. Nyt taisi löytyä sille käyttöä :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Mustalla spagetilla saa draamaa lautaselle :)