Ajaessani
autolla Turusta Helsinkiin päin Tuplaespresso soitti kertoakseen, että hän oli
ratkennut Hulluille Päiville – tietenkin ruokaosastolle. Siellä oli kuulemma
väkisin hypännyt kärryyn paketti tuoretta tonnikalaa (MSC-sertifioitua) ja sain
tehtäväksi ajaessani miettiä mitä siitä valmistaisin. Siis mää vai? Tilasin
saman tien häneltä tuoretta korianteria, chiliä ja inkivääriä, jotka minulle
luvattiinkin. Koska ajatusten luku sujuu Tuplaespressolta niin kuin naisilta
usein sujuu, oli kotiin ilmestynyt positiivisena yllätyksenä myös nippu
kevätsipulia. Niistä kaikista ja kotoa löytyvistä muista aineksista sitten jo
syntyikin seuraava herkku:
Seesamipaneroitu tonnikala
500
g tuoretta tonnikalaa
suolaa
mustia ja vaaleita
seesaminsiemeniä
rypsiöljyä
1
nippu somen –nuudeleita
1
ruukku tuoretta korianteria
2 tuoretta chilipalkoa
viipaleina
2
cm pala tuoretta inkivääriä
kuorittuna ohuina viipaleina tai raastettuna
3 kevätsipulia viipaleina
½
dl soijakastiketta
1
rkl Mirin-kastiketta
Sekoita
keskenään soijasta, mirinistä, yhdestä chilistä, yhdestä kevätsipulista ja
inkivääristä kastike mielellään heti aluksi, jotta maut ehtivät yhdistyä.
Kuumenna
vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää nuudelit ja kupillinen kylmää vettä. Kun vesi
kiehuu uudelleen, niin anna nuudelien kiehua yksi minuutti, kaada ne siivilään,
laske kylmää vettä kattilaan ja jäähdytä nuudelit siivilässä siinä. Valuta
nuudelit ja sekoita niiden joukkoon hienonnettua korianteria sekä loput chilit
ja kevätsipulit.
Leikkaa
kala pitkän mallisiksi paloiksi ja mausta ne suolalla. Sekoita seesaminsiemenet
keskenään lautaselle. Pyörittele palat seesaminsiemenissä ja paista ne todella
nopeasti kuumalla pannulla öljyssä käännellen niin, että vain pinta saa hitusen
väriä, mutta kala jää punaiseksi sisältä.
Nosta
tonnikala lautaselle, samoin nuudelit. Kaada kastiketta nuudeleille ja/tai
pieneen dippikulhoon lautaselle ja nauti.
2 kommenttia:
Näyttää superhyvältä!
-Heidi
Paistaminen onnistui superhyvin, kuten väristä näkyy :)
Lähetä kommentti