Friteerattu suutarinlohi ja ranskanperunat, siinä uuden uutukainen fish’n chips -ateria huomenna alkavien Helsingin silakkamarkkinoiden kunniaksi. Kyytipoikana on sitruunanlohko, herne-kurpitsadippi sekä puolukkamajoneesi – ja lasi huurteista. Parempaa katuruokaa tulevalle silakkateemaviikolle ei olekaan ja menneiden vuosien kokemusten perusteella voisin lyödä vetoa, että tämä annos päihittää minkä tahansa silakkamarkkinoilla myytävän annoksen 6-0.
Herne-kurpitsadippi
200
g pakasteherneitä
0,5
dl vettä
1
dl kurpitsasosetta
1
rkl sinappijauhetta
2 rkl ruokokidesokeria
0,5
tl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
Laita
kattilaan pakasteherneet, vesi, kurpitsasose, sinappijauhe, sokeri sekä
valkoviinietikka. Keitä muutaman minuutin ajan kunnes herneet ovat pehmeitä.
Mausta suolalla ja soseuta kaikki sauvasekoittimella. Tarkista vielä suolan
määrä ja jos sose on kovin paksua, lisää tilkka vettä ja sekoita huolella vielä
kerran.
Puolukkamajoneesi
3 rkl sokeroitua ja paseerattua puolukkahilloketta
1
annos (n 2 dl) majoneesia
Sekoita
ainekset keskenään ja anna maun tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin.
Ranskanperunat
jauhoisia
perunoita
rypsiöljyä
suolaa
Leikkaa
perunat ranskanperunan malliin ja kuivaa ne talouspaperilla. Friteeraa perunat
ensimmäisen kerran 140–asteisessa öljyssä noin 7 minuuttia. Valuta perunat
talouspaperin päällä ja friteeraa ne toiseen kertaan 180–asteisessa öljyssä
kunnes perunat ovat rapeita ja kullanruskeita. Kippaa perunat talouspaperille ja ripottele
päälle hiukan suolaa.
Friteerattu suutarinlohi
Valmista
ensin suutarinlohi perinteisellä reseptillä ja anna silakoiden maustua vuorokauden tai pari ennen käyttöä. Ei kuitenkaan liian pitkään, ettei silakoista tule liian pehmeitä ja etikkaisia. Leikkaa silakkafileet kahtia ja taputtele niitä
hiukan kuivemmiksi.
2
dl vehnäjauhoa
2
dl maissijauhoa
3,5
dl olutta
1
muna
lisäksi hiukan vehnäjauhoa
lisäksi hiukan vehnäjauhoa
Sekoita
kaikki friteeraustaikinan ainekset keskenään ja anna taikinan tekeytyä 15-20
minuuttia. Kierittele silakkafileen
puolikkaat ensin vehnäjauhoissa, dippaa sitten taikinaan ja uppopaista pienissä erissä 180 -asteisessa öljyssä kunnes fileet ovat
kullanruskeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti