Jos leipä
on voideltu paholaisenhillolla, siinä on pekonia, broileria sekä
juustokuorrutus, ja se maistuu taivaallisen hyvältä, eikös se silloin ole paratiisin
kanaleipä (vaikka omena puuttuukin). Täytyyhän ruoalla olla nimi. Lounas tai iltapala kuittaantuu kätevästi vähän retrolla
lämpimällä voileivällä, jonka kaiken lisäksi voi esivalmistella jääkaappiin jo
vaikka edellisenä päivänä siten, että leivän/leivät voi suoraan työntää uuniin
kuortumaan.
Ohjeen
ainekset ovat aina kahta leipää varten. Siitä on helppo suurentaa annosmääriä.
Paratiisin
kanaleipä (kahdelle)
2 viipaletta pekonia
2 rkl paholaisenhilloa (resepti täällä)
4 broilerin ohutleikettä (paino yht. noin 150-200 g)
nokare voita
suolaa, jauhettua juustokuminaa (=jeeraa) ja mustapippuria
2 viipaletta paahtoleipää (iso paahto)
25 g raastettua parmesaania
25 g raastettua gruyereä tai muuta voimakasta juustoa
1 kananmuna
mustapippuria ja chilirouhetta myllystä
0,5 tl hienonnettuja fenkolinsiemeniä
1 tl sitruunamehua
tarjoiluun
1 kypsä avokado
hienonnettua tuoretta korianteria
hienonnettuja tuoreita fenkolinlehtiä (niitä tillin
näköisiä)
Kypsennä pekoni paistinpannulla rapeaksi ja laita
talouspaperille kuivahtamaan. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja sekoita
paholaisenhillon kanssa.
Paista broilerin ohutleikkeet kypsiksi pannulla ja
mausta kunnolla molemmin puolin suolalla, jeeralla ja mustapippurilla.
Paahda leivät leivänpaahtimessa. Jos valmistat enemmän
kuin neljä leipää, ne kannattaa paahtaa uunissa pellillä jolloin ne valmistuvat
samanaikaisesti.
Sekoita juustoraasteet sekä kananmuna tasaiseksi
tahnaksi ja mausta mustapippurilla, chilirouheella, fenkolinsiemenillä ja
sitruunamehulla. Tarkista maku ja lisää mausteita mikäli tarvitsee.
Voitele paahtoleivät paholaisenhillolla johon on
sekoitettu pekonipaloja. Nosta hillon päälle paistetut broileriviipaleet sekä
lopuksi juustoseos. Kuorruta leivät uunissa 225 asteessa noin 5-7 minuuttia.
Koska kaikki ainekset ovat jo valmiiksi kypsiä, uunissa vain sulatetaan
juustoseos leipien päälle.
Tarjoile leivät viipaloidun avokadon kanssa.
Viimeistele tuoreella korianterilla sekä hienonnetuilla fenkolintöyhdöillä.
2 kommenttia:
Kiitos, tässähän tää tulikin kun oon miettinyt rapukekkereitten menua. Elikkäs ens alkuun kanaleipä, sitten iso kasa rapuja ja jälkkäriksi eilinen resepti persikkapiirakkaa, vattukastiketta ja valkosuklaata. Paras juttu oli se kunkerroit että nää voi tehdä etukäteen. Jee!
Kiva jos ollaan voitu olla avuksi :)
Hauskoja rapujuhlia.
Lähetä kommentti