Kun tein karkkipossua Farangin reseptillä, niin prosessista jäi yli haudutuslientä. Otin sen talteen ja päätin marinoida siinä lohta, jonka sitten paistaisin. Näin tapahtui ja ylijäämäliemi eli hävikki muuttui herkuksi. Samalla liemen tekovaivalla kaksi ruokaa – kätevää.
Marinoitu lohi
1
– 1 ½ dl karkkipossun haudutuslientä
(siivilöitynä ja rasva pois kuorittuna)
400
g lohta nopeasti graavattuna
vähäsen oliiviöljyä
pikkaisen seesamiöljyä
suolaa paiston jälkeen
tarvittaessa
Graavasin
lohen suolalla, sokerilla ja valkopippurilla ja annoin sen maustua parin tunnin
ajan. Pyyhin ylimääräisen suolan pois pinnalta, laitoin kalan pakastepussiin ja
kaadoin liemen mukaan. Annoin sen maustua jääkaapissa yön yli ja käänsin
pakettia aina muistaessani. Leikkasin lohen kahteen osaan ja paistoin pannulla
öljysekoituksessa. Nautimme sen uusien perunoiden ja salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti