lauantai 14. kesäkuuta 2014

Torresmo brasileiro, äijäruokaa MM-kisakatsomoon
Kukaan ei näinä päivinä voi välttyä jalkapallon MM-kisoilta. Jos jossain vaiheessa sipsit ja popcornit alkavat kyllästyttää, futismatsin evääksi voi laittaa kunnon brassiruokaa, torresmoa.


Torresmo brasileiro

1 kg               pala luutonta porsaan kylkeä jossa on kamara tallella
2                    valkosipulin kynttä
1 rkl               suolaa
0,5 dl             vettä
sitruunanlohko

Kuivaa liha hyvin, erityisesti kamarapuolelta. Tee morttelissa valkosipulista ja suolasta tahna ja levitä se lihapuolelle. Aseta possu uunipannulle ritilän päälle kamarapuoli ylöspäin ja hiero suolaa kamarapuolelle. Laita pannu uuniin ylätasolle ja paista 250 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kamara alkaa saada väriä. Laske uunin lämpö 190 asteeseen, kaada vuoan pohjalle 0,5 dl vettä jotta rasva ei pala pannuun, ja paista 1 tunnin ajan. Pudota lämpö 160 asteeseen ja paista vielä 1 tunnin ajan. Ota pannu uunista ja nosta  possu jäähtymään.


Kun liha on kunnolla jäähtynyt, kuutioi se ja paista kuumalla paistinpannulla rapeaksi. Pannulle ei tarvitse lisätä rasvaa, sillä possussa sitä on vielä ihan riittävästi. (Lihan voi jäähtymisen jälkeen laittaa jääkaappiin ja paistaa pannulla vaikka vasta seuraavana  päivänä.) Purista lihoille tilkka sitruunamehua juuri ennen tarjoilua.

Nautitaan kotisohvalla teeveetä katsellen ja napostellen MM-jalkapallolle sopivien juomien kera.


Ei kommentteja: