maanantai 30. kesäkuuta 2014

Chimichurri chicken grilliin tai uuniinPihvien grillaamisesta jäi vielä puolikas tölkillinen chimichurria. Se ei säily ikuisesti, joten ajattelin kokeilla käyttää sitä maustamaan jotain muutakin kuin tuhtia pihviä. Kun kisakatsomoon kokoontuu muutamakin kaveri seuraamaan lempilajiaan, on kunnon purtava aina paikallaan. Helpolla syntyy chimichurribroileri tai kaksi tai…

Tarvitaan siis kokonaisia broilereita syöjälauman mukaan. Reseptissä puhun yhdestä, mutta se on helppo monistaa. Mausteet laitetaan broilerinnahan ja lihan väliin kuten tässä runsaan vuoden takaisessa reseptissä ”Jamien kana”. Chimichurrin viinietikka, chili ja korianteri sopivat yllättävän hyvin maustamaan broileria. Ulkona satoi sen verran, että grillivartaan sijasta tämä kypsennettiin sisällä uunissa.


Chimichurribroileri

1                    kokonainen broileri
2- 3 rkl          chimichurrikastiketta (resepti täällä)
2                    limettiä puolitettuina
1/3 ruukku     tuoretta korianteria
                      suolaa

Ota hyvissä ajoin kokonainen broileri jääkaapista ja anna sen lämmetä lähelle huoneenlämpöä. Taputtele se pinnalta kuivaksi ja pyyhi puhtaaksi sisältä. Työnnä takaapäin sormi nahan ja fileen väliin ja liikuttele sormea niin. että nahka irtoaa lihasta. Varo rikkomasta nahkaa. Käännä broileri takapuoli ylöspäin laudalle ja täytä ontelo korianterilla ja limetinlohkoilla. Lisää chimichurriin suolaa ennen täyttöä. Raota nahkaa irti rintafileestä ja laita lusikallinen tai kaksi chimichurria sisään. Levitä nahan päältä painellen kastike koko fileelle ja toista sama toisella fileellä. Nahka ei saisi rikkoontua. Sido jalat uudelleen yhteen kuten ostettaessa, hiero pintaan suolaa ja laita uunivuoassa 225˚C uuniin 15 minuutin ajaksi. Pienennä lämpö 200˚C:een ja anna kypsyä tunnin ajan. Jos lisukkeet tai syöjät eivät ole vielä valmiita, sammuta uuni ja anna broiskun muhia jälkilämmössä. Nahasta tulee rapea ja tipusta maukas. Grillissä saman tipun näillä mausteilla voi kypsentää vaikka tällä Weberin ohjeella.

Laita uunissa ollut limetin puolikas lautaselle. Siitä voi halutessaan puristaa mehua annokseensa.  Näin herkullinen ruoka on valmis syötäväksi. Jos chimichurria vielä jäi, sitäkin voi lusikoida broilerille. Muut lisäkkeet maun mukaan joko salaattia, perunaa tai riisiä tai…Ei kommentteja: