Juhannukseen
on aina meillä kuulunut itse tehty silli. Koska tänä vuonna päätimme viettää Tuplaespresson
kanssa cityjussia kahdestaan, tarvittavat ruokamäärät eivät ole kovin suuria.
Vastoin ennakkosuunnitelmia jättää silli tänä vuonna pois, en kuitenkaan
onnistunut poistumaan kauppahallista ilman silliä. Päätin kokeilla jotain
sellaisia makuja, jota en ole ennen sillissä käyttänyt. Miettiessäni kaikkea,
mitä silliin voisi laittaa, pälkähti päähäni chili – voisikohan sitä käyttää?
Sain ajatelmani myytyä paremmalle puoliskolleni ja tein sillin seuraavasti:
Chili-limettisilli
3 matjessillifilettä (n.240 g)
2 limetin mehu
2
rkl rypsiöljyä
1 punainen chili
1 uuden sadon punasipuli
½
rkl korianterinsiemeniä
Taputtele
sillifileet kuivaksi ja viipaloi ne. Viipaloi sipuli ja chili. Poista siemenet,
jos et halua tulisempaa silliä. Purista kulhoon 2 limetin mehu ja lisää
rypsiöljy. Vispaa ne sekaisin, lisää korianterinsiemenet ja muut aineet ja
sekoita ne keskenään. Anna maustua pari tuntia tai yön yli noin vuorokauden ajan. Tarjottavaksi uusien
perunoiden kera tai saaristolaisleipää alle, silliä päälle ja ääntä kohti.
Juhannuspäiväaamuna saattaa mukavasti käynnistää kohmeloisen
juhannusjuhlijan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti