lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannussilli on maustettu chilillä ja limetillä



Juhannukseen on aina meillä kuulunut itse tehty silli. Koska tänä vuonna päätimme viettää Tuplaespresson kanssa cityjussia kahdestaan, tarvittavat ruokamäärät eivät ole kovin suuria. Vastoin ennakkosuunnitelmia jättää silli tänä vuonna pois, en kuitenkaan onnistunut poistumaan kauppahallista ilman silliä. Päätin kokeilla jotain sellaisia makuja, jota en ole ennen sillissä käyttänyt. Miettiessäni kaikkea, mitä silliin voisi laittaa, pälkähti päähäni chili – voisikohan sitä käyttää? Sain ajatelmani myytyä paremmalle puoliskolleni ja tein sillin seuraavasti:



Chili-limettisilli

3                    matjessillifilettä (n.240 g)
2                    limetin mehu
2 rkl               rypsiöljyä
1                    punainen chili
1                    uuden sadon punasipuli
½ rkl              korianterinsiemeniä

Taputtele sillifileet kuivaksi ja viipaloi ne. Viipaloi sipuli ja chili. Poista siemenet, jos et halua tulisempaa silliä. Purista kulhoon 2 limetin mehu ja lisää rypsiöljy. Vispaa ne sekaisin, lisää korianterinsiemenet ja muut aineet ja sekoita ne keskenään. Anna maustua pari tuntia tai yön yli noin vuorokauden ajan. Tarjottavaksi uusien perunoiden kera tai saaristolaisleipää alle, silliä päälle ja ääntä kohti. Juhannuspäiväaamuna saattaa mukavasti käynnistää kohmeloisen juhannusjuhlijan.


Ei kommentteja: