torstai 26. kesäkuuta 2014

Going bananas and nuts on a grill




Grilliruoka tarvitsee hyvän jälkiruoan ja missä muuallakaan se pitää valmistaa kuin grillissä. Erilaiset hedelmät soveltuvat hyvin grillattaviksi ja kuorineen grillattu banaani jäätelön kera on ihan klassikko. Pientä ylimääräistä twistiä klassikkoon antavat karamellisoidut hasselpähkinät.



Going bananas and nuts on a grill
(kerro ohje ruokailijoiden määrällä)

1 banaani
1 pallo vaniljajäätelöä
noin 20 g suklaata maun mukaan
2 rkl rouhittuja hasselpähkinöitä
1 tl ruokokidesokeria
(muutama tuore sokeroitu mansikka)

Valmista ensin karamellisoidut pähkinät. Ripottele pähkinärouhe kuumalle paistinpannulle ja ruokokidesokeri tasaisesti pähkinöiden päälle. Kuumenna paistinpannua ravistellen kunnes sokeri on sulanut. Hämmennä heti hyvin sekaisin ja kaada karamellisoidut pähkinät lautaselle jäähtymään.

Leikkaa banaaniin viilto ja työnnä suklaa pienempinä paloina banaanin sisään (meillä Lindtin ohutta levysuklaata 1 pala=10 g valkosuklaata ja 1 pala=10 g tummaa suklaata). Kypsennä grillissä jälkilämmöllä (tai uunissa 200 asteessa) noin 10-15 minuuttia kunnes suklaa on sulanut ja banaanin kuori muuttunut mustaksi. Tarjoile kuumana vaniljajäätelön ja karamellisoitujen hasselpähkinöiden kanssa. Annoksen makumaailmaan sopii myös tuore sokeroitu mansikka.

NAM !!!

4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Mmm, lapsena partioleirillä paistettiin banaania nuotiolla ja hyvää oli ihan ilman suklaata ja jäätelöäkin. Kun siihen vielä nuo herkut lisää... nami! :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Banaani on harvinaisen monikäyttöinen hedelmä huoneenlämpöisenä, kuumana tai jääkylmänä. Syö sellaisenaan, grillaa tai soseuta jäisenä jäätelöksi... Toimii aina :)

Nanna kirjoitti...

No grillibanaani on !!!!

hoo yy vee ja ää ää !

Tuplaespresso kirjoitti...

Eikö vain olekin :) On vaan päässyt unohtumaan tämä grillaaminen kun kaikkialla on viime vuodet vaan hehkutettu banaanimunakk... eiku banaanipannukakkuja.