Valkosipulin
maku pehmenee, kun sen kypsentää uunissa. Kova ja vähän kitkeräkin
valkosipulinkynsi muuttuu pehmeäksi ja lempeän makuiseksi, kun se on saanut
osakseen sopivasti voita, hunajaa ja uunin lämpöä.
Uunissa
kypsennetyt valkosipulit
valkosipuleita
jokaista sipulia kohden
1 rkl juoksevaa hunajaa ja 1,5 tl voita
hiukan suolaa
hiukan mustapippuria
myllystä
Leikkaa valkosipuleista
pois noin neljänneksen sipulin paksuinen ”lakki” siten että kaikki kynnet
tulevat näkyviin. Asettele valkosipulit vierekkäin uunivuokaan, valuta päälle
hunajaa ja nokare voita. Mausta varovasti suolalla ja paista ne 175 asteessa
noin 1 – 1,5 tuntia kunnes kynnet alkavat olla pehmeitä ja pullahdella ulos
kuoristaan.
Valkosipulit voi
tarjoilla sellaisenaan liharuoan lisäkkeenä, ne voi säilöä tai niistä voi tehdä
maustevoita.
Valkosipulit
timjamiöljyssä
2-3 uunissa
kypsennettyä valkosipulia
hiukan suolaa ja
mustapippuria
1 timjaminoksa
oliiviöljyä
Purista kaikki
valkosipulinkynnet ulos kuoristaan. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria.
Laita kynnet lasitölkkiin, lisää timjaminoksa ja kaada päälle oliiviöljyä sen
verran että kaikki kynnet peittyvät. Sulje kansi ja säilytä jääkaapissa.
Paahteinen
valkosipulivoi
2 uunissa kypsennettyä
valkosipulia
100 g huoneenlämpöistä voita
hyppysellinen suolaa
muita mausteita oman
maun mukaan
Pehmitä voi, purista
valkosipulinkynnet ulos kuoristaan ja murskaa ne haarukalla. Sekoita keskenään
voi, valkosipulimurska ja suola. Muotoile voista tanko, kääri tanko tuorekelmun
sisään ja laita jääkaappiin jähmettymään. Valkosipulivoi on sopivasti kovettunut ja
käyttökelpoista noin tunnin kuluttua.
Tällä lautasella oli valkosipulin lisäksi hyvä pihvi, paistetut sipuliperunat ja tomaattia. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti