keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Suussasulavaa Alentejon mustaa possua


Mustan possun paloittelukaavio on lainattu Damicarnes'n sivuilta





Ihan ensimmäisenä ei tulisi mieleen alkaa grillata possun niskaa ilman mitään esikypsennystä tai muita esivalmisteluja. Niskahan on juuri sellainen ruhon osa, joka tarvitsee pitkän kypsymisajan joko uunissa tai kattilassa ennen kuin lihaan voidaan sitten viimeksi ottaa kaunis paistopinta grillissä. Mutta kun lihakauppias vakuuttaa, että Alentejon mustan possun niskapaisti (presa) toimii sellaisenaan barbequelihana, niin täytyyhän se uskoa ja kokeilla. 



Tammenterhoilla kasvatetun porco preton niska oli kauniisti marmoroitunutta lihaa. Tummien lihassyiden kanssa vuorottelevat vaaleat rasvaraidat suorastaan odottivat pääsyä grilliin sulaakseen ja mehevöittääkseen lihat. Rasvahan on nimenomaan se joka antaa lihalle maun. Lihaan hierottiin vain suolaa ja valkopippuria ja sitten mahdollisimman kuumalle hiiligrillille kypsymään.


Taivaallisen hyvää, mureaa ja mehevää lihaa. Tästä tuli grillattujen sipuleiden ja coleslawn kanssa niin täydellinen ateria, että varsinaisesta annoksesta ei ehditty ottaa edes kuvaa ennen kuin lihat oli jo syöty ja lautaset lähes nuoltu puhtaiksi.

Tästä ei possu parane


Ei kommentteja: