Mustan possun paloittelukaavio on lainattu Damicarnes'n sivuilta |
Ihan ensimmäisenä ei tulisi mieleen alkaa grillata possun niskaa ilman mitään esikypsennystä tai muita esivalmisteluja. Niskahan on juuri sellainen ruhon osa, joka tarvitsee pitkän kypsymisajan joko uunissa tai kattilassa ennen kuin lihaan voidaan sitten viimeksi ottaa kaunis paistopinta grillissä. Mutta kun lihakauppias vakuuttaa, että Alentejon mustan possun niskapaisti (presa) toimii sellaisenaan barbequelihana, niin täytyyhän se uskoa ja kokeilla.
Tammenterhoilla
kasvatetun porco preton niska oli kauniisti marmoroitunutta lihaa. Tummien
lihassyiden kanssa vuorottelevat vaaleat rasvaraidat suorastaan odottivat pääsyä
grilliin sulaakseen ja mehevöittääkseen lihat. Rasvahan on nimenomaan se joka
antaa lihalle maun. Lihaan hierottiin vain suolaa ja valkopippuria ja sitten
mahdollisimman kuumalle hiiligrillille kypsymään.
Taivaallisen
hyvää, mureaa ja mehevää lihaa. Tästä tuli grillattujen sipuleiden ja coleslawn
kanssa niin täydellinen ateria, että varsinaisesta annoksesta ei ehditty ottaa
edes kuvaa ennen kuin lihat oli jo syöty ja lautaset lähes nuoltu puhtaiksi.
Tästä ei possu parane |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti