Paellasta valmistaa kätevästi aterian pienelle komppanialle eli viidelle aikuiselle ja
kahdelle pikkulapselle. Siis, jos on käytettävissä oikea paellapannu tai edes
riittävän iso kattila ja kelvollinen liesi. Ja jos ei ole, pitää improvisoida - kuten me teimme.
Ei tästä ihan aitoa espanjalaista tullut, mutta makua ei voi moittia. Nuoriso hoiti misaamisen, M reseptin alkupään kuullottamiset ja freesaamiset ja minä vastasin lopusta. Pikkuväelle paella tarjoiltiin tämän ohjeen mukaisesti ja aikuisille oli tarjolla
lisämausteeksi tabascoa ja jalapeñoja. Olipa taas kiva katsella, miten kolmannen
sukupolven gourmandit osasivat nauttia ruoasta: 1,5-vuotias ja melkein nelivuotias vetelivät hyvällä
ruokahalulla chorizoa, paprikaa, simpukoita ja katkarapuja, ja lopulta vielä
santsasivat toisen mokoman annoksen. Kun ateria valmistui, se näytti valtavalta
saavilliselta ja olin ihan varma ettemme ikinä jaksa syödä siitä edes puolikasta, mutta
loppujen lopuksi paellaa taisi jäädä vain yhden kevyen lounasannoksen verran.
Paella
3 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä
2 keltasipulia
3 kevätsipulia
4 broilerin/kanan rintafileetä
300 g chorizomakkaraa
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
5 dl arborio-riisiä
1 tl kurkumaa
1/2 tl paprikajauhetta
2 dl valkoviiniä
7 dl kanalientä
300 g pakasteherneitä
400 g pakastettuja
jättikatkaravunpyrstöjä
700 g äyriäislajitelma
1 iso sitruuna
Kuumenna oliiviöljy
kasarissa. Kuullota keltasipuleita ja valkosipuleita muutaman minuutin ajan.
Leikkaa kana haarukkapaloiksi, paistele kypsäksi ja siirrä kulhoon odottamaan.
Lisää kasariin kuutioitu chorizo ja paistele muutama minuutti. Lisää pieneksi
pilkotut paprikat ja paista niitäkin vielä muutaman minuutin ajan.
Lisää riisi ja kuullota
öljyssä käännellen pari minuuttia. Lisää kurkuma ja paprika ja sekoittele
hetken aikaa. Lisää kasariin viini ja hämmentele, kunnes neste on haihtunut.
Lisää kanaliemi, nosta hiukan lämpöä niin, että neste kiehuu. Alenna sitten
lämpöä ja lisää kana paellaan. Laita kansi päälle ja anna riisin hautua
miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Lisää
pakastekatkaravut, äyriäislajitelma ja herneet ja kääntele muutaman minuutin
ajan, kunnes kaikki pakasteet ovat lämmenneet. Tarkista maku. Varaa tarjoilua
varten sitruunalohkot jokaiselle syöjälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti