Munakoiso
on merkillinen kasvis. Tilavuuteensa nähden se on yllättävän kevyt. Monet kasvikset
sisältävät paljon vettä, mutta munakoiso tuntuu sisältävän enimmäkseen ilmaa.
Kun sen kypsentää uunissa ja soseuttaa, jäljelle ei jää juuri mitään muuta kuin
hiukan makua. Kaksi isoa munakoisoa kutistui kypsennettäessä vaatimattomaksi puoleksi
desilitraksi vaaleanruskeaa tahnaa. Olisin halunnut nimetä tämän ruokalajin katkarapu-munakoisopastaksi, mutta se tuntui vähän liioittelevalta, joten parasta puhua vain yleensä kasviksista.
Katkarapu-kasvispasta
kahdelle
2 isoa munakoisoa
2 isoa tomaattia
suolaa
sokeria
mustapippuria
oliiviöljyä
1 kevätsipuli
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 dl valkoviiniä
300 g isoja katkarapuja
kahden hengen annos
nauhapastaa
2 rkl silputtua
lehtipersiljaa
Viipaloi munakoisot
noin sentin paksuisiksi siivuiksi ja aseta ne uunipellille leivinpaperille.
Kalttaa tomaatit, halkaise ne ja poista siemenet. Aseta tomaatinpuolikkaat
munakoisojen viereen pellille. Pirskottele kasvisten päälle hiukan oliiviöljyä,
suolaa ja mustapippuria, tomaateille myös pikku ripaus sokeria. Kypsennä
kasviksia uunissa 175 asteessa 30 – 40 minuuttia. Kun kasvikset ovat kypsät,
soseuta ne karkeasti haarukalla, nosta paistinpannulle ja lisää ohuiksi viipaleiksi leikattu
kevätsipuli, tomaattipyree sekä valkoviini.
Laita nauhapasta
kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä samanaikaisesti paistinpannulla
oleva kasvissose ja keittele sitä parin minuutin ajan. Lisää katkaravut ja
sekoittele niitä kasvissoseen joukossa kunnes ne ovat lämmenneet. Kaada kypsä
pasta kattilasta siivilään ja kun vesi on valunut, kippaa pasta paistinpannulle
kasvissoseen joukkoon, Hämmentele sen verran että kaikki ainekset ovat
keskenään hyvin sekoittuneet. Lisää viimeiseksi persiljasilppu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti