Tänään
syötiin meillä koko poppoo, huomenna joko grillataan täällä tai syödään ravintolassa ja ylihuomenna nuoriso
lapsineen lähteekin jo takaisin kotiin Suomeen. Aterian pääraaka-aine oli kala,
tarkemmin sanoen Portugalin kansallisruoka bacalhão eli turska. Ei kuitenkaan
suolattu ja kuivattu kala, vaan ihan tavallinen ruodoton turskafilee joka
valmistettiin uunissa paperikääreessä eli en papillote. Lisähöysteenä kalapaketissa oli
kampasimpukkaa, kun sellainenkin vajaa paketti haluttiin pois pakasteesta. Kalan
kanssa oli uunikasviksia, sentin kuutioiksi leikattua porkkanaa, perunaa, jamssia,
kesäkurpitsaa sekä punaista ja vihreää paprikaa.
Toinen pieni kyseli saisiko tänään taas niitä hyviä banaanilettuja. Jälkiruoaksi oli kuitenkin jo ehditty laittaa sen vähän isomman "nuorison" pyynnöstä helppo, nopea ja herkullinen passionhedelmämousse.
Toinen pieni kyseli saisiko tänään taas niitä hyviä banaanilettuja. Jälkiruoaksi oli kuitenkin jo ehditty laittaa sen vähän isomman "nuorison" pyynnöstä helppo, nopea ja herkullinen passionhedelmämousse.
Päivän kalaruokaohjeessa suolan ja mausteiden määrä saattaa vaikuttaa suurelta, mutta kala todella
tarvitsee ne kaikki. Varsinkaan suolan määrässä ei pidä pihistellä, vaikka kuinka yrittäisi tehdä jotain "terveellistä". Pikkulasten vuoksi suolasin
kalafileitä vähän varovaisemmin, mistä syystä jokainen aikuinen joutui
lisäämään roppakaupalla sekä suolaa että muita mausteita (sorry...). Turska on niin miedon makuinen kala, että sitä täytyy maustaa tosi reippaasti jotta se maistuisi yhtään miltään. Turskan sijasta tähän voisi oikeastaan suositella mieluummin tamborilia eli merikrottia ja suomalaiskaloista tuoretta ahven- tai kuhafileetä ja ehkä siikakin kävisi.
Kalaa
paperikääreessä
jokaista ruokailijaa
kohden:
puolikas
leivinpaperiarkki
1 kalafilee
(1 kampasimpukka)
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 oksa timjamia
kuivattua timjamia
2 kivetöntä vihreää
oliivia
lisäksi 1 muna ja
tilkka vettä
Taita
leivinpaperinpuolikas kahtia ja aseta kalafilee taitoksen kohdalle. Halkaise
kampasimpukka, aseta puolikkaat kalafileen päälle ja ripottele kaikki mausteet
kalalle. Vatkaa kananmuna kevyesti veden kanssa. Sivele pullasudilla kananmunaa
paperin reunoille ja taita kulmat vastakkain. Sulje paketti taittelemalla reunoja
ylös sisäänpäin vähän kerrallaan ja aina edellisten taitosten päälle. Viimeinen
taitos käännetään paketin alapuolelle. Sillä tavalla muna liimaa paketin kiinni
ja se pysyy kunnolla kasassa.
Kypsennä kalapaketit
uunissa 200 asteessa kalafileen koosta riippuen n 12-17 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti