Ruoalla pitää aina olla nimi. Tälle aterialle oli vähän vaikea yrittää keksiä sopivan lyhyttä ja ytimekästä nimeä. Kana ei ole nokikanaa eikä risotto ole mitään oikeaa risottoa. Aasialaisuuskin on vähän niin ja näin. Sinne päin joka tapauksessa, ihan riittävästi, varmuuden vuoksi nimet kuitenkin lainausmerkeissä. Mutta maku, se oli pahuksen hyvä.
”Litistetty
nokikana”
1 kana
curryjauhetta
sipuli-valkosipulijauhetta
suolaa
piripiriä
Halkaise kana ja levitä se litteäksi (tai anna lihakauppiaan tehdä se). Ammattilaisten tapa on halkaista kana selkärangan puolelta, jolloin rintafileet sekä niitä peittävä nahka pysyvät ehjinä. Tämäkin olisi pitänyt tehdä niin. Oikein litistettynä kana näyttää "ujolta" kun sen polvet (onko kanalla polvet?) kääntyvät toisiaan vasten.
Mausta ja grillaa broileri hiiltyneen kypsäksi (halsterin välissä) hiiligrillissä.
”Aasialainen
risotto”
0,5 dl ruokaöljyä
1 tl currya
hyppysellinen kanelia
1 salottisipuli
1 pieni purjo
2 kevätsipulia
1 tl tuoretta
inkivääriä raastettuna
130 g basmatiriisiä
4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 rkl ruokosokeria
2 rkl japanilaista
soijakastiketta
pieni hyppysellinen
piripirijauhetta
1 banaani soseutettuna
1 dl ihan pieneksi kuutioitua
mangoa
2 rkl limettimehua
3 dl kookosmaitoa
silputtua lehtipersiljaa
tai korianteria
Kuumenna öljy kasarissa
ja lisää siihen curry ja kaneli. Hämmentele puolisen minuuttia ja lisää sen
jälkeen inkivääri ja pieniksi silputut sipulit. Kuullota sipuleita ja inkivääriä miedolla
lämmöllä pari minuuttia ja varo etteivät ne pala. Lisää riisit ja kuullota
niitä kuumassa mausteöljyssä minuutin verran koko ajan sekoittaen. Lisää puolet
vedestä ja kanaliemikuutio. Kun vesi alkaa olla imeytynyt riiseihin, lisää
toinen 2 dl vettä, sokeri, soijakastike ja piripiri. Keitä kunnes riisit ovat lähes
kypsiä. Lisää banaani, mangokuutiot, limettimehu ja kookosmaito ja anna kiehua
kunnes seos on koostumukseltaan mahdollisimman lähellä hyvää risottoa. Lisää
persilja vasta lautasella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti