Kotiinpaluu
on reilun viikon kuluttua, joten nyt pitää vähitellen alkaa käyttää loppuun
kaapeissa olevia ruoka-aineita ja toisaalta katsoa, mitä pitää hankkia kotiin
vietäväksi. Mitä Algarvesta/Portugalista saa sellaista mitä Suomessa ei ole
tarjolla. Yksi mikä tuli heti mieleen, on Knorrin äyriäisliemikuutiot.
Tarkistin Knorrin sivuilta että Suomessa niitä ei ole myytävänä. Tottahan ne
liemet voisi itsekin valmistaa, mutta aina sellaiseen ei ole aikaa eikä
mahdollisuuksia ja nuo äyriäisliemikuutiot antavat kivaa potkua
mereneläväruokiin.. Muutama liemikuutiopaketti siis varmaankin matkustaa
mukanamme Suomeen. Ehkä pakkaan mukaan myös ne kampasimpukankuoret, jotka
tulivat simpukkapaketin kylkiäisinä. Tarjoiluastiaksi kelpaavia riittävän suuria simpukankuoria ei ole Helsingissä näkynyt vaikka olen yrittänyt etsiä.
Mutta
siitä kaappien tyhjennyksestä. Perunasta, sipulista, persiljasta, oliiviöljystä
ja kananmunista saa aikaan tortilla españolan, perunamunakkaan, jonka kanssa
voi syödä pois jääkaapissa lymyilevän skottilaisen savulohen (exp 05/13), muutaman
tuhdin siivun Ayamontesta ostettua mojamaa (kuivattua tonnikalaa) ja
sweetchilikastikkeessa marinoituja isoja katkarapuja. Vähän vielä jotain
salaatintapaista lautasen reunalle ja siinäpä onkin jo täysi ateria.
Tortilla
española
1 dl hyvää oliiviöljyä
10 ison kananmunan
kokoista perunaa
1 iso keltasipuli
4 munaa
0,5 dl silputtua
lehtipersiljaa
suolaa ja mustapippuria
Leikkaa kuoritut perunat
noin puolen sentin viipaleiksi. Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuumenna
oliiviöljyä paistinpannulla ja lisää joukkoon perunat ja sipulit. Kypsennä
keskilämmöllä vähän väliä sekoitellen noin parinkymmenen minuutin ajan. Perunan
ja sipulin tulee olla pehmeitä, mutta ei ruskistuneita. Kaada perunat ja sipulit
siivilään jotta kaikki ylimääräinen öljy valuu pois.
Riko munat kulhoon ja
lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Vatkaa hyvin sekaisin. Lisää
peruna-sipuliseos, sekoita hyvin ja tarkista mausteiden riittävyys. Lisää
viimeksi lehtipersilja.
Laita paistinpannu
uudelleen liedelle, kaada munakasseos pannulle ja tasoita paistinlastalla.
Kypsennä keskilämmöllä välillä ravistellen noin viisi minuuttia kunnes
munakkaan pohja on kypsä ja kullanruskea. Pidä isoa lautasta paistinpannun
päällä ja käännä munakas pannun avulla lautaselle. Liu’uta munakas takaisin pannulle paistumaan
toiseltakin puolelta vielä muutamaksi minuutiksi.
Kaada kypsä munakas
jäähtymään leikkuulaudalle noin 10 minuutiksi. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.
Perunamunakkaan voi toki valmistaa myös edellispäivän keitetyistä perunoista, kuten se Suomessa yleensä tehdäänkin.
Perunamunakkaan voi toki valmistaa myös edellispäivän keitetyistä perunoista, kuten se Suomessa yleensä tehdäänkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti