tiistai 5. helmikuuta 2013

Soppaa kalkkunaraakamakkarasta (Salsichas frescas de peru)Miten makkara ja makkara voivatkaan olla niin erilaisia!  Suomalainen makkara ja portugalilainen makkara… Kauppareissulla ostettiin kalkkunaraakamakkaraa kun se oli niin herkullisen näköistä. Takaisin mökille tultaessa ilta oli kuitenkin venähtänyt jo niin pitkälle ja pimeäksi ettei pihalla enää nähnyt grillata, joten päätettiin sitten valmistaa makkaroista keittoa vähän siskonmakkarakeiton tapaan. Mausteet ja lihapitoisuus oli näissä makkaroissa vähintäänkin kohdallaan. Rasvankaan puolesta nämä eivät olleet mitään kevytversioita, mutta ehkä juuri sen rasvan vuoksi niin maukkaita.Raakamakkarakeitto

1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
200 g perunaa
200 g bataattia
200 g porkkanaa
1 purjo
pari laakerinlehteä
nippu lehtipersiljaa
600 g kalkkunaraakamakkaraa (tai jotain salsicciaa)

Kuutioi juurekset ja leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Laita kattilaan vesi ja lihaliemikuutiot ja kun vesi kiehuu, lisää porkkanakuutiot. Anna kiehua viitisen minuuttia ja lisää sen jälkeen loput juurekset, purjo sekä laakerinlehdet ja nipuksi sidotut lehtipersiljanvarret.
Kun juurekset alkavat pehmetä, lypsä makkaroiden sisus keiton joukkoon pieniksi makkarapalloiksi. Keitä vielä viitisen minuuttia kunnes raakamakkara on kypsää, poista persiljanippu ja lisää keiton pinnalle vielä hiukan hienoksi leikattuja persiljanlehtiä.


Ei kommentteja: