Päärynä
ja homejuusto ovat kuin luodut toisilleen. Hunajan, rosmariinin ja voitaikinan
kanssa niistä syntyy vastustamaton herkku vaikkapa ystävänpäivän aamiaiselle. Tämä
käyttämäni valmisvoitaikina oli kaulittu niin ohueksi, ettei siitä paistunut
kovin korkeaa ja lehtevää leivosta. Täytyy joskus kokeilla uudelleen
suomalaisella voitaikinalla. Maku oli kuitenkin kohdallaan, vaikka leipomukset
jäivätkin hiukan likilaskuisiksi.
Päärynä-homejuustoleivos
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl tuoretta
rosmariinia murusteltuna
4 kpl 10x10 cm
voitaikinalevyä
1 muna
1 kypsä päärynä
sinihomejuustoa maun
mukaan
Sekoita rosmariini
hunajaan ja lämmitä hunaja (mikrossa) lähes kiehumispisteeseen. Leikkaa voitaikinalevyt
sydämen muotoisiksi. Voitele taikina kevyesti vatkatulla kananmunalla. Kuori
päärynä ja leikkaa se neljään osaan. Poista lohkoista siemenkota ja leikkaa
lohkot edelleen kuudeksi viipaleeksi. Asettele päärynäviipaleet
voitaikinalevyille. Murustele päärynän päälle sinihomejuusto ja valuta lopuksi
leivoksen päälle rosmariinilla maustettua hunajaa. Paista 225 asteessa noin 10
minuuttia tai kunnes taikina on lehtevää ja kullanruskeaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti