Viikon
kasvisruoka oli kasvissosekeitto kukkakaalista, purjosta ja perunasta. Hyvää
tuli, joskin jotain pientä tuntui jäävän puuttumaan. Omassa kotikeittiössä
olisin viimeksi lisännyt keiton joukkoon noin 50 g nokareen ”mustaleima”
Koskenlaskijaa antamaan lisämakua, mutta sitä ei täällä ollut saatavissa, joten
ollaan ilman.
Kasvissosekeitto
1 pieni sipuli
10 cm pala purjoa
1 rkl voita
1 rkl ruokaöljyä
7 dl kiehuvaa vettä
1 kanaliemikuutio
600 g kukkakaalia
150 g perunaa
4 oksaa tuoretta timjamia
1 dl kermaa
currya
suolaa
valkopippuria
soijakastiketta
(50 g Koskenlaskija "mustaleima"sulatejuustoa)
(50 g Koskenlaskija "mustaleima"sulatejuustoa)
paistettua pekonia
paahdettua ja
murusteltua tummahkoa leipää
tuoretta lehtipersiljaa
Kuori ja pilko sipuli
ja leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna kasarissa voi ja öljy ja
kuullota sipulit siinä. Lisää kanaliemikuutio ja vesi ja anna kiehahtaa. Lisää
pieniksi paloiksi pilkotut kukkakaalit ja perunat sekä timjami ja keitä kunnes
kasvikset ovat kypsiä. Ota timjaminoksat pois keitosta, lisää kerma ja soseuta
blenderillä tai sauvasekoittimella. (Heitä mukaan sulatejuusto ja anna vielä kerran kiehahtaa kunnes juusto on kokoonaan sulanut sopan joukkoon.) Mausta sopivasti. Lautasella lisää keiton
päälle leipämuruja, pekonimuruja ja silputtua lehtipersiljaa.
Suomalaisista leivistä esim paahdetun Rovastinlimpun murut sopisivat oikein hyvin tähän ruokaan.
Suomalaisista leivistä esim paahdetun Rovastinlimpun murut sopisivat oikein hyvin tähän ruokaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti