Jauheliha
on hyvä valinta silloin kun ei keksi mitä laittaisi ateriaksi. Siitä saa aikaan
mitä monipuolisimpia ruokia todella helposti ja nopeasti. Mieleeni muistui
1970-luvun alun suosituin ruokaohje, joka on ihan käypä klassikko vielä tänäkin
päivänä: 400 g sikanautajauhelihaa, pussillinen Knorrin sipulikeittojauhetta,
pari kananmunaa, 0,5 dl korppujauhoja ja yksi tölkki kermaviiliä. Sillä
reseptillä tuli aikanaan laitetuksi ruokaa jauhelihasta kerran jos toisenkin.
Karitsan
jauheliha sen sijaan kaipaa mausteekseen suolan ja pippurin lisäksi tuoreita
yrttejä, mieluiten timjamia ja hitusen rosmariinia. Kaikkein helpoiten jauhelihapihvien kastike
syntyy tilkasta kuumaa vettä ja tölkillisestä kermaa, joka saa hautua
pannulla pihvien paistosta syntyneiden makujen kanssa. Kuten Jamie Oliver asian
ilmaisee, kastikkeeseen otetaan talteen ”the good stuff”. Pihvien lisäksi
lautaselle maun mukaan perunaa, riisiä tai pastaa sekä jotain salaatin
näköistä, niin pika-ateria on valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti