perjantai 15. helmikuuta 2013

Jotain jauhelihasta



Jauheliha on hyvä valinta silloin kun ei keksi mitä laittaisi ateriaksi. Siitä saa aikaan mitä monipuolisimpia ruokia todella helposti ja nopeasti. Mieleeni muistui 1970-luvun alun suosituin ruokaohje, joka on ihan käypä klassikko vielä tänäkin päivänä: 400 g sikanautajauhelihaa, pussillinen Knorrin sipulikeittojauhetta, pari kananmunaa, 0,5 dl korppujauhoja ja yksi tölkki kermaviiliä. Sillä reseptillä tuli aikanaan laitetuksi ruokaa jauhelihasta kerran jos toisenkin.

Karitsan jauheliha sen sijaan kaipaa mausteekseen suolan ja pippurin lisäksi tuoreita yrttejä, mieluiten timjamia ja hitusen rosmariinia. Kaikkein helpoiten jauhelihapihvien kastike syntyy tilkasta kuumaa vettä ja tölkillisestä kermaa, joka saa hautua pannulla pihvien paistosta syntyneiden makujen kanssa. Kuten Jamie Oliver asian ilmaisee, kastikkeeseen otetaan talteen ”the good stuff”. Pihvien lisäksi lautaselle maun mukaan perunaa, riisiä tai pastaa sekä jotain salaatin näköistä, niin pika-ateria on valmis.


Ei kommentteja: