Mökissä
on erinomainen kirjasto, dekkareita ja keittokirjoja. Mielenkiintoisimmaksi
ruokakirjaksi on osoittautunut paikallisia kalalajeja ja kalaruokia kuvaava tietokirja, The Algarve Fish Book, a Culinary Guide to
Southern Portugal. Kalojen lisäksi siinä on tietoa myös erilaisista paikallisista äyriäisistä ja simpukoista. Portugalilainen kalaruokahan on paljon muutakin kuin grillattuja sardiineja tai kuivattua turskaa (bacalao). Kirjassa ei ole ainoatakaan varsinaista reseptiä grammoineen, lämpötiloineen ja minuutteineen, mutta paljon asiaa ja vähän asian
vierestäkin. Saksalaiskirjoittajien hauska kerronta tempaa lukijan mukaansa paikallisten syötävien merenelävien ihmeelliseen maailmaan. Tämä kirja on pakko löytää jostain
ostettavaksi ihan omaksi.
Mennään sitten ostoksille kalahalliin, kun ensin
ollaan opeteltu tämän kirjan kalajutut. Siihen asti nautitaan meren antimista
jossain Olhãon rantabulevardin lukuisista kalaravintoloista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti