keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Banoffee annosvuokaanKun namihammasta alkoi kolottaa, piti tarkastaa keittiön ruokakaappi, mitä siellä olevista aineksista saisi aikaan jälkiruoaksi. Pöydällä minibanaaneja + yläkaapissa purkki kondensoitua maitoa = banoffee. Entä banoffeen pohja? Kun oikein tarkkaan etsin, löysin pussinpohjallisen pipareita sekä vajaan paketin TUC keksejä. Jääkaapissa oli voita ja kermaa, joten niistä sai luvan syntyä kaksi pientä annosbanoffeeta. Tässä keittiössä ei ole morttelia, mutta keksit murenevat kätevästi muovipussin sisällä kun niitä kaulii viinipullolla.Annosbanoffeet suoraan jälkiruokamaljaan

keksinmuruja (2 tuc keksiä ja 4 pientä piparia)
1 rkl sulatettua voita
vajaa puoli tölkkiä kondensoitua maitoa
1 rkl limettimehua
2 minibanaania tai 1 tavallinen
kermavaahtoa

Murskaa keksit ja sekoita ne voisulaan. Painele keksimuruista jälkiruoan pohja annosvuokiin ja laita vuoat jääkaappiin jähmettymään.
Irrota tölkistä etiketti, laita avaamaton tölkki kondensoitua maitoa ensin minigrip-pussiin (tyhjennä ylimääräinen ilma) ja sitten pussi sisältöineen kattilaan. Peitä tölkki kiehuvalla vedellä ja keitä hiljalleen poreilevassa vedessä noin kolme tuntia. Katso että kattilassa riittää vettä siten että tölkki on koko ajan veden peitossa. (Tai keitä kinuski 1 dl fariinisokerista ja 1 dl kuohukermasta.)

Kuori banaanit ja leikkaa ne viipaleiksi. Pirskottele viipaleille limettimehu. Valuta hyvin jäähtynyttä kinuskia keksipohjan päälle, asettele banaaniviipaleet kinuskin päälle ja peitä koko komeus kermavaahdolla. Ripottele vielä lopuksi hiukan piparimurua kermavaahdon päälle.

Jos tai kun kinuskia jää, siitä ei kannata olla huolissaan. Sen saa kulumaan nopeasti keksin päällä, aamupuuron joukossa, jugurtin mausteena ym.Ei kommentteja: