Tämän
reseptin kuva sattui silmään paikallisen ruokakaupan asiakaslehdestä. Kun pari
päivää olin mielessäni makustellut reseptiä, oli ihan pakko hankkia
ainekset ja ryhtyä kokkaamaan. Vaikka en itse niin kovasti rakastakaan kookoksen makua eikä M intoile banaanista suolaisen ruoan joukossa, tämä oli kokonaisuutena todella onnistunut ateria. Jotenkin vaan kaikki reseptin maut ja mausteiden suhteet toimivat niin, ettei mikään vyörynyt yli, mikään ei pyydellyt anteeksi olemassaoloaan eikä mikään ollut liikaa. Tätä laitetaan ihan varmasti joskus toistekin :)
Banaani-katkarapucurry
(ohje neljälle)
800 g isoja
katkaravunpyrstöjä
5 cm pala tuoretta
inkivääriä
1 pieni limetti
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
2 isoa tomaattia
2 kypsää isoa banaania
(n 400 g)
1 keskikokoinen
keltasipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 mieto vihreä chili
2 dl kookosmaitoa
2 dl kookoskermaa
1 rkl curryjauhetta
250 g basmatiriisiä
suolaa
lehtipersiljaa
Kuori katkaravut ja
laita ne kulhoon. Lisää raastettu inkivääri ja raastettu limetinkuori sekä
limetin mehu, ohuiksi viipaleiksi leikatut valkosipulinkynnet sekä suola.
Sekoita hyvin ja jätä katkaravut maustumaan.
Kuori tomaatit ja
poista siemenet. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja soseuta
banaanit. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Halkaise chili ja poista
siemenet. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna kasarissa oliiviöljy ja
kuullota sipuli siinä. Lisää tomaattikuutiot, soseutettu banaani, 1 tl
chiliviipaleita ja curry, sekoita hyvin ja keittele muutaman minuutin ajan.
Lisää kookosmaito ja –kerma, sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä
parikymmentä minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut mausteliemineen, sekoita hyvin
ja keitä vielä sen aikaa että ravut ovat lämmenneet.
Keitä basmatiriisi
pakkauksen ohjeen mukaan siten että sekä riisi että curry ovat valmiit
samanaikaisesti. Valuta riisistä ylimääräinen vesi ja lisää maun mukaan vihreää
chiliä sekä hienoksi leikattua lehtipersiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti