Selailin
paikallisia ruokablogeja ja kaikenlaiset pataruoat näyttivät olevan tämän
vuodenajan juttu. Ainakin tiskaajalle se on helppoa kun kaikki ainekset
laitetaan yhteen pataan ja kypsennetään. Tämän reseptin mukaan tehty ruoka löytyy useammastakin eri portugalilaisesta ruokablogista. Minulla
ei ollut käytettävissä (täällä ilmeisen suosittua?) painekattilaa, joten
näppärän parinkymmenen minuutin painekypsennyksen sijasta valmistin tämän
uunissa vähän perinteisen karjalanpaistin tapaan. Punaviinille tyypillisesti kaikki on värjäytynyt enemmän tai vähemmän punertavaksi, mutta ei voi mitään... Näin jälkeenpäin ajatellen,
liemen olisi voinut suurustaa. Siitä olisi tullut ihan käypä kastike.
Tämä keittiön tilpehöörivarustusta pitää hiukkasen parannella. Ei ole tarkoitus hankkia mitään painekattilaa, mutta paikata joitain pienempiä puutteita. Toinen kattila ja toinen paistinpannu olisi hyvä olla, samoin lankasiivilä ja kunnon veitsi, ehkä jotain muutakin. Täytyypä lähteä ostoksille.
Hitaasti
ja hartaasti kypsennettyä lihaa punaviinissä
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
500 g naudan soppalihaa
(niskaa, etuselkää, lapaa tms)
200 g herkkusieniä
5 dl punaviiniä
5
dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 laakerinlehteä
hiukan suolaa ja
pippuria
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl sokeria
pätkä purjoa
4 isoa porkkanaa
4 isoa perunaa
Kuori sipulit, leikkaa
jokainen sipuli 6-8 osaan ja laita uunivuoan pohjalle. Lisää kuoritut ja
muutamaan osaan paloitellut valkosipulinkynnet. Leikkaa liha ja herkkusienet
rouheiksi kuutioiksi ja leivitä vuokaan sipuleiden päälle. Kaada vuokaan
punaviini ja vesi, murustele joukkoon lihaliemikuutio ja heitä päälle vielä
pari laakerinlehteä. Laita vuoka uuniin 225 asteeseen noin 30 minuutiksi.
Kuori ja pilko perunat
ja porkkanat. Leikkaa purjo sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lisää vuokaan
suola, pippuri, tomaattipyree, sokeri ja pilkotut kasvikset ja sekoita
kevyesti. Vähennä uunin lämpö 150 asteeseen ja työnnä vuoka takaisin kypsymään
vielä muutaman tunnin ajaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti