torstai 28. helmikuuta 2013

Risottopannukakut



Ikuinen kysymys: perunaa, pastaa vai riisiä pääruoan lisäkkeeksi? Ei tänään. Tämä ruoka lähti kysymyksestä, mitä risottopannukakkujen kanssa pääruoaksi.


Risottopannukakkuja, herkkusienikastiketta ja katkarapuja

4 dl vettä
2 dl risottoriisiä
hiukan suolaa riisin keitinveteen
2 munaa
2 dl raastettua parmesaania
3 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl rouhittuja cashewsuolapähkinöitä
valkopippuria
paistamiseen ruokaöljyä

Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan ”al dente”, lisää juustoraaste, munat, vehnäjauho, pähkinät ja pippuri, sekoita hyvin ja jäähdytä massa jääkaappikylmäksi. Jaa massa kahdeksaan osaan, muotoile niistä pieniä pannukakkuja ja laita leivinpaperille viileään odottamaan paistoa. (voi tehdä 6-8 tuntia etukäteen)

Paista risottopannukakut isolla pannulla keskilämmöllä muutama kerrallaan molemmin puolin kullanruskeiksi. Kuivaa ylimääräinen paistorasva talouspaperilla. Tarjoile herkkusienikastikkeen ja katkarapujen kanssa.





Ei kommentteja: