Kurpitsasta
tulee laitetuksi ruokaa ihan liian harvoin. Sen iänikuisen kurpitsakeiton
lisäksi siitä voi kuitenkin soveltaa vaikka minkälaisia herkkuja, kuten
lasagnea.
M on
sitä mieltä, että ruoka on ruokaa vasta kun lautasella on jotain lihaa, lintua
tai vedenelävää. Kurpitsalasagnelle rypisteltiin ensin otsaa, mutta se sai armon
pekonin ansiosta. Loppujen lopuksi lasagnesta tuli niin hyvää, että M kävi
santsaamassa ison siivun.
Kurpitsalasagne, (melkein) kasvisruokaa
800 g kurpitsaa
1 dl vettä
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
100 g savupekonia
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
8
dl maitoa
100 g mozzarellaraastetta
suolaa, valkopippuria,
muskottipähkinää, tuoretta salviaa
lasagnelevyjä
hiukan voita vuoan
voitelemiseen
Kuori kurpitsa ja pilko
se sormenpään kokoisiksi kappaleiksi. Kaada palat isoon kattilaan, lisää vesi
ja keitä kunnes kurpitsapalat ovat pehmeitä. Murskaa kurpitsa karkeaksi
soseeksi. Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulikuutiot
oliiviöljyssä ja lisää kurpitsasoseen joukkoon. Paista pekonit rapeiksi ja
leikkaa ne pieniksi paloiksi.
Sulata voi kattilassa
ja lisää jauhot. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes jauhot ovat turvonneet mutta
älä päästä jauhoja ruskistumaan. Lisää maito useassa erässä, anna kastikkeen välillä
kiehahtaa ja sekoita kastike tasaiseksi.
Lopuksi mausta kastike suolalla, vastarouhitulla valkopippurilla, tuoreella salvialla ja raastetulla
muskottipähkinällä. Lisää vielä juustoraaste ja sekoita kastiketta kunnes
juustoraaste on kokonaan sulanut. Tarkista maku ennen kuin alat koota lasagnea
vuokaan.
Voitele lasagnevuoka,
levitä pohjalle hiukan juustokastiketta ja sen päälle ensimmäinen kerros
lasagnelevyjä. Tee kerrokset sen jälkeen seuraavasti: juustokastiketta,
kurpitsasosetta, pekonimuruja, lasagnelevyjä…jne kunnes viimeisen
lasagnelevykerroksen jälkeen tulee vielä yksi kerros juustokastiketta.
Kypsennä kurpitsalasagne uunissa 180
asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes pinta on sopivasti ruskistunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti