tiistai 8. syyskuuta 2015

Black banana curd




Kun yksi banaani vanhenee ja mustuu, sen voi kuoria ja paloitella pakastimeen, ja muutaman tunnin kuluttua siitä voi tehdä jäätelöä tehosekoittimessa. Mutta kun neljä banaania pääsee mustumaan, niistä tulee banaanilevitettä, fiinimmältä nimeltään banana curd. Banaanilevitettä voi lisätä jäätelöön, jogurttiin, aamupuuroon tai mihin tahansa mikä kaipaa makeaa. Tarvittaessa banana curd säilyy viileässä pari viikkoa. Ja taas pienennettiin ruokahävikkiä.




Hävikkiviikon resepti:
Black banana curd


4 mustaa banaania 
1 muna & 2 keltuaista
60 g tavallista voita
2 rkl sitruunamehua
2,5 dl ruokokidesokeria

Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Vatkaa munat omassa kulhossaan. Sulata kattilassa voi, lisää sokeri ja sitruunamehu. Keitä matalalla lämmöllä kunnes seos alkaa hiukan kuplia. 

... jogurtin joukkoon tai ...
Lisää soseutetut banaanit ja kiehauta sen verran että seos pulpahtaa muutaman kerran. Lusikoi pari ruokalusikallista kuumaa seosta munavaahdon joukkoon ja vatkaa hyvin. Kaada munavaahto kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen kunnes levite alkaa sakeutua. Varo keittämästä liian kuumalla ja liian pitkään ettei seos muutu munakokkeliksi. Kun kattilan sisältö on sakeutunut kiisseliksi, ota kattila pois liedeltä ja soseuta seos sauvasekoittimella. Tölkitä heti.

p.s. Niistä kahdesta valkuaisesta voi tehdä marenkia ja käyttää marenkia sekä banana curdia johonkin herkkujälkiruokaan vaikkapa jotenkin tähän tapaan. Banana curdilla voi myös vaikka maustaa juustokakun. Siitä vasta tuleekin hyvää.



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jännää, kiitos vinkistä. Ylikypsille bantseille on nyt siis yksi lisäresepti muffinssien, kakun, mokkapalojen ja smoothien lisäksi.

Tuplaespresso kirjoitti...

Huomenna tulee se bansku-juustokakun resepti :)

Helzu kirjoitti...

Tämä oli aivan uutta. Mielenkiintoinen resepti :)