maanantai 14. syyskuuta 2015

Pinaattikeitto



Niin, voihan sen pinaattikeiton tietysti ostaa valmiina kaupan pakastealtaasta ja laittaa kattilaan lämpiämään. Ei se ole huono ratkaisu jos on kiire, ja aina niitä valmissopan mausteita voi säätää oman mielen mukaan. Mutta ei pinaattikeitto ole vaikea tehdä alusta alkaen itsekään. Se käy nopeammin kuin luulisikaan.



Vanhanaikainen pinaattikeitto

50 g voita
4 rkl vehnäjauhoa
1 l maitoa
noin 150 g pakastepinaattia
noin 70-100 g tuoretta pinaattia
1 tl sokeria
hiukan valkopippuria myllystä
1 tl suolaa
kovaksi keitettyjä kananmunia

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna kiehua hetken aikaa mutta varo ettei jauhot ruskistu. Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pakastepinaatti, kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton kiehua matalalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Sekoita välillä ettei maitopohjainen soppa pala pohjaan. Huuhtele tuore pinaatti ja leikkaa se veitsellä kohtalaisen hienoksi silpuksi. Lisää tuore pinaatti keiton joukkoon ja anna kiehua vielä minuutin tai pari. Mausta sokerilla, valkopippurilla sekä suolalla. Viimeistele kananmunanlohkoilla.



2 kommenttia:

Tuomas Veturi kirjoitti...

Laitappas pikkuisen jauhettua muskottipähkinää sekaan.

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiitos kommentista. Ei ollenkaan huono lisäys :) Sopii hyvin tällaisen maitopohjaisen keiton mausteeksi.