lauantai 5. syyskuuta 2015

Rakuunaporkkanat ja miten kani taiotaan lounaaksi käden käänteessä
Koska yhdestä kookkaasta kanista tulee ateria neljälle, kaksi ruokailijaa saa siitä hyvän päivällisen ja sen lisäksi vielä tuhdin pastalounaan seuraavaksi päiväksi. Niinpä kanipadasta jääneet etukoivet sekä toinen filee pilkottiin ja keitettiin lisäksi vähän perhospastaa. Sateenkaariporkkanoitakin oli vielä jäljellä, joten leikkasin ne pienemmiksi paloiksi ja tein niistä rakuunaporkkanoita. Pupu ja porkkana sopivat yhteen myös lautasella. Kanin osalta tämä ruoka taitaa olla jonkinlainen ”hävikistä herkuksi” –tekele, joka sopii oikein hyvin ajankohtaan: ensi viikolla nimittäin vietetään hävikkiviikkoa, jolloin ei päästetä yhtään ruokaa hukkaan. Ja saa sitä samaa säästäväistä linjaa jatkaa hävikkiviikon jälkeenkin.


Rakuunaporkkanat

6 porkkanaa (tässä oranssia, punaista ja keltaista)
1 rkl voita
1 tl fariinisokeria
1 tl kuivattua rakuunaa

Kuori porkkanat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. (Pyöristelin vähän vielä leikkauspintoja kuorimaveitsellä nätimmän näköisiksi.) Keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Varo keittämästä ihan muusiksi. Porkkanoihin saa jäädä hiukan puruvastusta. Kaada vesi pois ja lisää porkkanoille voi, sokeri sekä kuivattu rakuuna. Heiluttele kattilaa niin että kaikki porkkananpalat ovat peittyneet rakuunavoihin. Tarjoile heti.

Toki tähän voi käyttää myös tuoretta rakuunaa. Niissä on vaan aika erilainen maku. Tuoretta rakuunaa tarvitaan mausteeksi tällöin pari ruokalusikallista.


Pupupasta punaviinikanin jämistä
(lounasannos kahdelle)

2 ylikypsää kanin etukoipea
1 ylikypsä kaninfilee + mitä muuta rangasta saa irti
1 rkl voita
150 g perhospastaa (farfalle)
(koristeeksi vähän lehtipersiljaa)

Perkaa kaninlihat luista ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen kaninliha. Sekoittele hetki kunnes lihat ovat lämmenneet. Valuta pasta ja yhdistä se lihan kanssa. Mausta suolalla mikäli tarpeen. Tarjoile rakuunaporkkanoiden kanssa.

Ei kommentteja: