Koska yhdestä kookkaasta kanista tulee ateria neljälle, kaksi ruokailijaa
saa siitä hyvän päivällisen ja sen lisäksi vielä tuhdin pastalounaan
seuraavaksi päiväksi. Niinpä kanipadasta jääneet etukoivet sekä toinen filee
pilkottiin ja keitettiin lisäksi vähän perhospastaa. Sateenkaariporkkanoitakin
oli vielä jäljellä, joten leikkasin ne pienemmiksi paloiksi ja tein niistä
rakuunaporkkanoita. Pupu ja porkkana sopivat yhteen myös lautasella. Kanin
osalta tämä ruoka taitaa olla jonkinlainen ”hävikistä herkuksi” –tekele, joka
sopii oikein hyvin ajankohtaan: ensi viikolla nimittäin vietetään
hävikkiviikkoa, jolloin ei päästetä yhtään ruokaa hukkaan. Ja saa sitä samaa säästäväistä linjaa jatkaa hävikkiviikon
jälkeenkin.
Rakuunaporkkanat
6 porkkanaa (tässä oranssia, punaista ja
keltaista)
1 rkl voita
1 tl fariinisokeria
1 tl kuivattua rakuunaa
Kuori porkkanat ja leikkaa ne pienemmiksi
paloiksi. (Pyöristelin vähän vielä leikkauspintoja kuorimaveitsellä nätimmän näköisiksi.)
Keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Varo keittämästä ihan
muusiksi. Porkkanoihin saa jäädä hiukan puruvastusta. Kaada vesi pois ja lisää
porkkanoille voi, sokeri sekä kuivattu rakuuna. Heiluttele kattilaa niin että
kaikki porkkananpalat ovat peittyneet rakuunavoihin. Tarjoile heti.
Toki tähän voi käyttää myös tuoretta rakuunaa. Niissä on vaan aika erilainen maku. Tuoretta rakuunaa tarvitaan mausteeksi tällöin pari ruokalusikallista.
Pupupasta punaviinikanin jämistä
(lounasannos kahdelle)
2 ylikypsää kanin etukoipea
1 ylikypsä kaninfilee + mitä muuta rangasta
saa irti
1 rkl voita
150 g perhospastaa (farfalle)
(koristeeksi vähän lehtipersiljaa)
(koristeeksi vähän lehtipersiljaa)
Perkaa kaninlihat luista ja leikkaa ne
pienemmiksi paloiksi. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen
mukaan. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen kaninliha. Sekoittele hetki
kunnes lihat ovat lämmenneet. Valuta pasta ja yhdistä se lihan kanssa. Mausta
suolalla mikäli tarpeen. Tarjoile rakuunaporkkanoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti