torstai 24. syyskuuta 2015

Tyrnivispipuuro



Vaikka reilun viikon takaisen puolukkapäivityksen yhteydessä mainitsinkin, että tässä blogissa on jo riittävästi vispipuuroreseptejä, on ihan pakko laittaa vielä yksi. Tähän vispipuuroon käytettiin makeuttamatonta tyrnitäysmehua ja siitä tuli parempaa kuin mistään muusta vispipuurosta. Tyrnin tymäkkä maku tarvitsee tasapainoksi hiukan sokeroitua kermavaahtoa ja viimeistelyksi tyrnivispipuuroon ripoteltiin kossumarinoituja tyrnimarjoja.


Tyrnivispipuuro

6,5 dl vettä
1,5 dl sokeroimatonta tyrnitäysmehua
1/4 tl suolaa
1,5 dl sokeria
1 dl mannasuurimoita
tarjoiluun
löysäksi vatkattua kermavaahtoa

Kuumenna kattilassa kiehuvaksi vesi, tyrnimehu, suola sekä sokeri. Kaada mannasuurimot kattilaan vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Keitä puuroa 5 minuutin ajan välillä sekoittaen ja jätä sitten jäähtymään. Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.


Ei kommentteja: