Possusta, sienistä ja itämaisista mausteista syntyy
nopeasti hyvä päivällinen. Vaan kun ei ole hajuakaan, mihin itämaahan tämä
mausteyhdistelmä voisi viitata, paras kun nimeää annoksen vaan ”oriental
possu-sienipastaksi”.
Oriental
possu-sienipasta
250 g suikaloitua
porsaan sisä- tai ulkofiletä
oliiviöljyä
mausteliemi
1 dl kasvislientä
1,5 rkl riisiviinietikkaa
1,5 rkl Mirin-kastiketta
3 rkl soijakastiketta
1 rkl ruokokidesokeria
2 valkosipulinkynttä
raastettuna
1 rkl tuoretta
inkivääriä raastettuna
1 punainen
chili hienonnettuna
1 pieni
nippusipuli tai kevätsipulia
1 pkt metsäsienisekoitusta
(sieniä 250 g)
150 g ruskeita
herkkusieniä
1 pienehkö
sipuli
oliiviöljyä
ohutta tagliatellea tai munanuudeleita
ja viimeistelyyn
viipaloitua kevätsipulia tai uuden sadon kotimaisen sipulin varsiosaa
Sekoita pienessä kulhossa kasvisliemi, riisiviinietikka, mirin, soija ja
ruokokidesokeri ja siirrä sivuun odottamaan. Suikaloi possunfile ja ruskista
öljyssä kookkaalla paistinpannulla. Siirrä nekin sivuun odottelemaan.
Raasta valkosipuli ja inkivääri ja hienonna chili ja sipuli. Kuumenna öljy
paistinpannulla ja kuullota ne siinä. Lisää sitten valutetut metsäsienet ja
herkkusienet. Paistele niitä, kunnes ne saavat vähän väriä. Laita sitten
possunsuikaleet pannulle ja kaada liemisekoitus joukkoon. Anna kiehua minuutti
tai pari.
Keitä ohutta tagliatellea tai munanuudeleita ohjeen mukaan. Kaada
keitinvesi pois ja sekoita sienipaistoksen joukkoon. Tarjoile viipaloidun kevätsipulin
tai sipulinvarsien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti