Kun yksi
banaani vanhenee ja mustuu, sen voi kuoria ja paloitella pakastimeen, ja muutaman tunnin
kuluttua siitä voi tehdä jäätelöä tehosekoittimessa. Mutta kun neljä banaania
pääsee mustumaan, niistä tulee banaanilevitettä, fiinimmältä nimeltään banana curd.
Banaanilevitettä voi lisätä jäätelöön, jogurttiin, aamupuuroon tai mihin
tahansa mikä kaipaa makeaa. Tarvittaessa banana curd säilyy viileässä pari
viikkoa. Ja taas pienennettiin ruokahävikkiä.
Hävikkiviikon
resepti:
Black
banana curd
4 mustaa banaania
1 muna & 2 keltuaista
60 g tavallista voita
2 rkl sitruunamehua
2,5 dl ruokokidesokeria
Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Vatkaa munat
omassa kulhossaan. Sulata kattilassa voi, lisää sokeri ja sitruunamehu. Keitä
matalalla lämmöllä kunnes seos alkaa hiukan kuplia.
... jogurtin joukkoon tai ... |
p.s.
Niistä kahdesta valkuaisesta voi tehdä marenkia ja käyttää marenkia sekä banana
curdia johonkin herkkujälkiruokaan vaikkapa jotenkin tähän tapaan. Banana curdilla voi myös vaikka maustaa juustokakun. Siitä vasta tuleekin hyvää.
3 kommenttia:
Jännää, kiitos vinkistä. Ylikypsille bantseille on nyt siis yksi lisäresepti muffinssien, kakun, mokkapalojen ja smoothien lisäksi.
Huomenna tulee se bansku-juustokakun resepti :)
Tämä oli aivan uutta. Mielenkiintoinen resepti :)
Lähetä kommentti