Syksy on
kotipuutarhureille monen muun asian lisäksi myös kurpitsa-aika. Hyvänä
satovuotena tuotto usein ylittää oman tarpeen runsaastikin. Suomessa kurpitsan
käyttö on ollut ihan viime vuosiin saakka melko rajoittunutta, vaikka kurpitsa sopii monenlaisiin ruokiin, niin suolaiseen kuin makeaan. Tässä yksi tapa
tehdä kurpitsasta maittavaa sesonkiruokaa ja lisää blogimme kurpitsareseptejä
tunnisteella kurpitsa.
Lempeän
mausteinen kanacurry paahdetusta kurpitsasta
(5-6 annosta)
paahdettu
kurpitsa
kurpitsaa
parin sentin viipaleina
suolaa
mustapippuria
myllystä
oliiviöljyä
Kuori ja viipaloi kurpitsa ja poista siemenet. Sivele
viipaleet oliiviöljyllä ja mauste ne suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna uuni
230 asteeseen. Laita kurpitsaviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja
paahda niitä noin 20 minuuttia. Kokeile veitsenkärjellä kypsyyttä. Ota uunista,
jäähdytä ja kuutioi syötävän kokoisiksi paloiksi. Tarvitset kuutioita reilun
puoli litraa.
muut
tykötarpeet
500 g broilerin
rintafileitä
tilkka oliiviöljyä
1 sipuli
hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
raastettuna
1 rkl raastettua
tuoretta inkivääriä
2 tl currymaustetta
reilu hyppysellinen cayennejauhetta
2 hyvää
tomaattia kuutioituna ja siemenet poistettuna
1 tölkki (noin 400 g) kurpitsasosetta
(voi varmaan tehdä myös itse)
5 dl kana-
tai kasvislientä
2 – 3 dl kookosmaitoa
ja
lopuksi
puolikkaan limetin
mehu
1 ruukku
tuoretta korianteria
suolaa
mustapippuria
myllystä
Kuutioi broiskunrinnat parin sentin kuutioiksi ja
ruskista ne kookkaassa kannellisessa paistinpannussa. Siirrä sivuun odottamaan.
Lisää samalle pannulle öljyä ja kuullota siinä kannen alla miedolla lämmöllä
hienonnettu sipuli, raastettu inkivääri sekä curry ja cayenne. Lisää raastettu
valkosipuli ja anna kuumeta. Lisää tomaattikuutiot ja kurpitsasose pannulle ja
keittele kannen alla kymmenisen minuuttia. Lisää liemi sekä kookosmaito ja anna
kiehua, tällä kertaa ilman kantta, toiset kymmenen minuuttia. Lisää sitten
kananpalat sekä paahdetut kurpitsakuutiot ja vielä kerran 10 minuuttia
haudutusta. Viimeistele limen mehulla ja hienonnetulla korianterilla. Tarkista
maku ja lisää suolaa ja mustapippuria myllystä tarvittaessa. Tarjoile keitetyn
jasmiiniriisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti