Omppu ja vanilja yhteen soppii,
laitetaan ne pussauskoppiin. Matalaakin matalammasta omenapiirakasta saa
leikatuksi pieniä kiekkoja, joita latomalla lasiin vaniljakastikkeen kanssa
saadaan aivan ihana omppujälkiruoka. Reseptissä on myös saksanpähkinöitä, mutta
jos ei sellaisista tykkää, ne voi hyvin jättää poiskin.
Omenapiirakka
lasissa
pohja
3 valkuaista
1 dl sokeria
1 dl kermamaitoa
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
päälle
2 isoa omenaa pieninä kuutioina
2 tl sitruunamehua
30 g pehmeää voita
50 g sokeria
4 rkl vehnäjauhoa
50 g rouhittua saksanpähkinää
3 keltuaista
50 g sokeria
3-3,3 dl kuohukermaa
1 vaniljatangon sisus
Vaahdota valkuaiset ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.
Hämmennä vaahtoon vuorotellen kermamaitoa ja jauho-leivinjauhesekoitusta.
Levitä taikina pienehköön voideltuun uunivuokaan niin että taikina jää enintään
sentin paksuiseksi. Kypsennä pohjaa uunissa 220 asteessa noin 17-20 minuuttia.
Sekoita kaikki päälisen ainekset keskenään ja levitä
ne tasaisesti piirakkapohjalle. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja paista
piirakkaa vielä 15 minuuttia.
Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kypsennä
vesihauteessa koko ajan sekoittaen kunnes kastike on saostunut, mutta ei vielä
muuttunut kokkeliksi. Jäähdytä vaniljakastike.
Leikkaa jäähtyneestä piirakasta sopivan kokoisia
ympyröitä ja lado ne juomalasiin kerroksittain vaniljakastikkeen kanssa. Palojen väliin jää ”hukkapaloja”, jotka lopuksi leikataan pienemmiksi ja
ripotellaan päällimmäiseksi lasiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti