maanantai 8. syyskuuta 2014

"Kanatacot" eli kesäkurpitsaletut, kanankoipiconfit ja korianterikermaa



Kanankoipiconfit, tai tuttavallisemmin nyhtöbroisku, kypsennetään miedossa lämmössä uunissa siten, että koivet on kokonaan upotettu lämpimään öljyyn. Siten koivet pysyvät mehevinä, vaikka lihasta tuleekin ylikypsää. Normaalistihan ylikypsä kana/broileri on kuivaakin kuivempaa, mutta confitointi tekee linnunlihalle ihmeitä.

Kesäkurpitsasta valmistetut ”tacokuoret” (lue:ohukaiset) täytettiin kasviksilla sekä ylikypsällä broilerinlihalla ja maustettiin hiukan miedommin kuin mitä ihan oikeaan tacoon kuuluisi.

Kesäkurpitsatacojen sisään tuli siis
* ylikypsää broilerinlihaa,
* kurkkua,
* tomaattia,
* jäävuorisalaattia,
* keltaista paprikaa,
* avokadoa sekä
* korianterikermaa.
* Mausteeksi ripoteltiin omatekoista maustesekoitusta ja
* vähän suolaa sekä mustapippuria.



Kanankoipiconfit eli ”nyhtöbroisku”

sopiva määrä broilerin koipinuijia
suolaa
pippuria
muutama valkosipulinkynsi
1 vihreä chilipalko
rypsiöljyä että koivet peittyvät kokonaan

Mausta koipinuijat suolalla ja pippurilla ja asettele ne uunivuoan pohjalle tiiviisti vierekkäin. Lisää valkosipulit ja viipaloitu chilipalko. Kuumenna rypsiöljy kattilassa 100 -asteiseksi ja hukuta koipinuijat lämpimään öljyyn. Kypsennä uunissa 100 asteessa noin 4 tuntia. Nosta kypsät koipinuijat talouspaperin päälle, jolloin ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. Poista luut ja revi lihat kulhoon.



Kesäkurpitsaohukaiset / -munakas / -tacot
(6 kpl)

1 iso (noin 400 g) kesäkurpitsa
2 munaa
150 g mozzarellaraastetta
suolaa
mustapippuria myllystä

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja laita raaste siivilään. Painele raastetta siivilää vasten, jotta mahdollisimman suuri osa nesteestä valuisi pois. Vatkaa munat kulhossa ja sekoita joukkoon juustoraaste. Mausta suolalla sekä pippurilla, lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste ja sekoita hyvin.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi ja muotoile siihen puolesta määrästä kesäkurpitsamassaa kolme ohutta ”lettua”. Kypsennä uunissa ensin 12 minuuttia, sitten käännä letut ja kypsennä vielä toiselta puolelta 5-6 minuuttia. Nosta letut jäähtymään ja paista samalla tavalla vielä toiset kolme lettua.



Korianterikerma

150 g creme fraichea
iso kourallinen tuoretta korianteria
2 rkl limettimehua
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Laita kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja aja seos kastikkeeksi sauvasekoittimella. Jos kastike tuntuu liian paksulta, sitä voi varovasti ohentaa maidolla.



Maustesekoitus kesäkurpitsaletuille

1 tl juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 ti sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta

Sekoita kaikki hyvin yhteen ja ripottele maun mukaan lettujen täytteelle.


2 kommenttia:

kati kirjoitti...

kuulostaa ja näyttää taivaalliseslta! ihana vaihtoehto niille tavallisentylsille kuorille, ja nyhtöbroisku on tervetullut uutuus possulle - varsin hyvä vinkki tuo confitointi! varmasti mieletön yhdistelmä - odotan jo että saan tämän ensi viikon listalle. oi nam!

Tuplaespresso kirjoitti...

Kun broiskun laittaa tällä tavalla uuniin, sen voi unohtaa sinne samalla tavalla kuin possunkin. Eikä takuulla tule kuivaa, kun koivet kypsyvät lämpimässä öljykylvyssä :)