torstai 11. syyskuuta 2014

Habitare 2014, poimintoja keittiöön


Kun Habitare muuttui joka toinen vuosi pidettävästä vuosittaiseksi sisustustapahtumaksi, monet epäilivät tarjonnan ja todellisten uutuuksien vähenevän entisestäänkin. Epäilijät olivat aivan oikeassa. Onneksi tämä on ruokablogi eikä sisustusblogi, sillä muuten olisi iskenyt epätoivo, kun lähes kaikilla kalusteosastoilla tuli vastaan pääosin ihan samat mööpelit kuin viime vuonna ja sitä edellisenä vuonna ja sitä edellisenä ja sitä edellisenä ja…  Muutamilla osastoilla näkyi selvästi, että Habitaresta on tullut niille kallis vuosittainen pakkopulla ja moni ulkomaisia, laadukkaita kalusteita myyvä suomalaisyritys on lopettanut Habitaressa esiintymisen kokonaan, kun sisustuslehdet eivät esittele näiltä sisustusmessuilta muiden kuin kotimaisten kalustevalmistajien (uutuus?)tuotantoa. Mutta mitä Habitare 2014 tarjosi kotikokille?

Otsikkokuvan keltaisten yrttiruukkujen (Tregren) lisäksi Habitaren messumaratonin matkan varrella oli muutamia mielenkiintoisia pysähdyksiä.

Kaasuvalon kaasuliesivalikoima on vuosien varrella kasvanut ihan kunnioitettavan monipuoliseksi. Minäkin vannon kaasulla kokkaamisen nimeen, vaikka siinä sivussa yritänkin opetella käyttämään myös induktiotasoa.

Antti Vahtera kokkasi Gasumin osastolla tattirisottoa – kaasuliedellä, kuinkas muuten.


SMEG + Fiat 500 = virvokejääkaappi.

Pöytä ja pullonkorkkituolit Decanterin osastolta. Sopisi hyvin sinne takkahuoneeseen SMEGFiat-jääkaapin seuraksi?

Riedel valmistaa laseja erilaisille viineille. Nyt myös Coca Colalle on muotoiltu oma lasi. (Decanter)

Habitaressa on useita pieniä osastoja, joita ei ole lainkaan merkitty painettuun luetteloon eikä niitä ole päivitetty edes Habitaren nettisivuille. Tässä yksi niistä: ValoLight näyttelyn Designed by Tarmo Luisk, possupistorasioita keittiöön. Jos nyt tekisin keittiöremontin, ottaisin ilman muuta keittiön seinälle puoli tusinaa tällaisia possunkärsiä.

Ykköshallissa oli esillä sisustuksen pientavaroita ja Iloisen keittiön osastolta löytyi uutuudet, perforoidut paistovuoat, joiden pitäisi tehdä entistäkin rapeampaa jälkeä. Suosittelen että kaikki keittiöhamsterit kiertävät tämän osaston kaukaa, sillä siellä on tusinoittain toinen toistaan kivampia piparimuotteja, silikonimuotteja, sokerimassapaketteja ja kaikenlaisia mielenkiintoisia leivontatarvikkeita.

Sokerina pohjalla iloisista tiskiräteistään tunnetun Kuitukuun uutuustuote, biohajoavasta tiskirättitekstiilistä valmistettu lahjapussi. Pussukkaan sopii niin pastapaketti kuin viinipullo. Nihkeäksi kasteltu pussukka pitää viinipullon viileänä ja kun lahjapakettia/cooleria ei enää tarvita, tuotteen voi leikellä tiskiräteiksi ja ihan vihoviimeiseksi se biohajoaa vahingoittamatta luontoa. Pakkaus palkittiin myös Home & Trend award 2014 innovaatiopalkinnolla. 


6 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kuka noita yrttiryuukkuja diilaa ja oliko tarjolla muita värivaihtoehtoja?

Possupistorasiat <3

Tuplaespresso kirjoitti...

Muita värejä on ainakin valkoinen, harmaa ja musta. Genie Kitchen Gardenin valmistaja on Tregren
http://tregren.com/products/genie/
Lisäsin linkin tekstiin.

Ansku kirjoitti...

Katoin ekalla vilkaisulla yrttiruukkuja saunakiuluiksi :D

Tuplaespresso kirjoitti...

Ansku, suomalaisilla sisustusmessuilla se ei olisi ollenkaan mahdoton ajatus :) Siinä businessidea jollekin: keltainen saunakiulu, johon on integroitu led-valo - nyt näkee savusaunassakin!

Anonyymi kirjoitti...

Saako possupistorasioita Suomesta ?

Kirsti

Tuplaespresso kirjoitti...

Kirsti, se ei valitettavasti käynyt ilmi kyseiseltä messuosastolta. Olisin itsekin kysellyt enemmän Tarmo Luiskista ja hänen tuotannostaan, mutta ehkäpä esittelijä oli kuitenkin vain kahvilla tms?
Jos on ihan vakava kiinnostus possupistorasioita kohtaan, kannattaa varmaan olla suoraan yhteydessä tähän virolaismuotoilijaan :)