Kun
ruoanlaittoväsymys iskee, piirakka on hyvä hätävara. Piirakkataikina valmistuu
tuossa tuokiossa ja päälisiksi voi siivota jääkaapista kaikenlaista hyvää. Sitten
vaan piirakkavuoka uuniin ja vesi kielellä odottamaan lopputulosta. Tämä
piirakka päällystettiin italialaisittain tomaatilla, juustolla, basilikalla ja
oliiveilla. Harkitsin vakavasti myös muutamaa sardellifileetä, mutta vaikka
sardelli makunsa puolesta olisi sopinutkin joukkoon, se ei sitten tuntunut enää
niin kovin hyvältä ajatukselta eikä piirakka lopulta niitä kaivannutkaan.
Italian makuinen piirakka
taikina
100
g voita
150
g vehnäjauhoa
ripaus
suolaa
2
rkl maitoa
1
muna
täyte
2
munaa
150
g ricottaa
40
g parmesaaniraastetta
mustapippuria
myllystä
päälle
125
g pallo mozzarella bufalaa
miniluumutomaatteja
tai kirsikkatomaatteja
mustia
kivettömiä oliiveja
suolaa
ja mustapippuria myllystä
tuoretta
basilikaa
Kaada
kulhoon jauhot sekä suola ja voi pieninä paloina. Nypi jauhot ja voi tasaiseksi
taikinaksi. Lisää maito sekä muna, sekoita hyvin ja laita taikina pariksi
tunniksi jääkaappiin tekeytymään.
Kauli
taikina piirakkavuoan pohjalle ja esipaista piiraspohjaa 180 asteessa noin
10-12 minuuttia. Valmistele sillä välin täytteet. Sekoita keskenään 2 munaa,
ricotta sekä parmesaaniraaste ja mausta mustapippurilla. Levitä täyte
puolikypsän piirakkapohjan päälle. Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja levitä
tasaisesti täytteelle. Leikkaa oliivit ja tomaatit puoliksi ja asettele
piirakkaan päällimmäiseksi kerrokseksi. Viimeistele suolalla ja
mustapippurilla. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia, minkä jälkeen
anna piirakan vetäytyä huoneenlämmössä vielä 15-20 minuuttia. Ripottele
piirakalle iso kourallinen tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.
3 kommenttia:
Kaunis piirakka! Minulla on tuon muotoinen piirakkavuoka myös;sillä saa nättiä jälkeä:)
Kaunis oli - ja kaikkien täytteiden maut toimivat tosi hyvin yhteen.
Ihana!
Lähetä kommentti