Eilisiä
possunribsejä tuli ostetuksi ja valmistetuksi ahneuksissaan hiukan liikaa,
mutta ei se mitään. Kypsän lihan voi aina jatkokäyttää vaikka kastikkeen joukossa.
Jääkaapin vihanneslokerossa oli bataattia, porkkanaa sekä kesäkurpitsaa, joista
valmistui käypä lisuke possukastikkeelle.
Kasvissuikalespagetti
1
bataatti
2-3
isoa porkkanaa
1
iso kesäkurpitsa
ripaus
suolaa
tilkka
viinietikkaa
Huuhtele
kesäkurpitsa ja kuori bataatti sekä porkkanat. Leikkaa kasviksista
juliennehöylällä tai jollain vastaavalla suikalehärvelillä ohuita,
spagettimaisia suikaleita noin 200-250 g ruokailijaa kohden. Kypsennä kasvikset
höyryttämällä ne melkein kypsiksi. Keittääkin voi, mutta silloin osa mausta
liukenee keitinveteen. Ohuet suikaleet kypsyvät todella nopeasti, joten
kannattaa koko ajan olla tilanteen tasalla. Mausta kasvissuikalespagetti
pienellä määrällä suolaa ja viinietikkaa.
Possunribsikastike
200-300
g kypsistä ribseistä eroteltua lihaa
1
sipuli
2
rkl voita
ripaus
suolaa
2
rkl vehnäjauhoa
0,5
dl vettä
2
rkl Jaloviinaa
noin
4 dl vettä
puolikas
lihaliemikuutio
0,5
- 1 dl kermaa
Kuori
sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli voissa ja mausta
ripauksella suolaa. Lisää vehnäjauho ja anna jauhon ruskistua kevyesti. Lisää
0,5 dl vettä sekä jaloviina, sekoita hyvin, kuumenna ja liekitä kastike. Kun liekit ovat
sammuneet, lisää loppu vesi ja murenna joukkoon lihaliemikuutio. Keittele
kastiketta kymmenisen minuuttia kunnes jauhot ovat kokonaan kypsyneet. Lisää
luista irrotetut lihat ja kuumenna ne kastikkeessa. Lisää lopuksi kerma ja
kiehauta vielä kerran. Lihaliemikuutiosta ja maustetuista lihoista tulee sen
verran suolaa, että mausteita ei tarvinne enempää lisätä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti