torstai 25. syyskuuta 2014

Kasvissuikalespagettia ja possunribsikastikettaEilisiä possunribsejä tuli ostetuksi ja valmistetuksi ahneuksissaan hiukan liikaa, mutta ei se mitään. Kypsän lihan voi aina jatkokäyttää vaikka kastikkeen joukossa. Jääkaapin vihanneslokerossa oli bataattia, porkkanaa sekä kesäkurpitsaa, joista valmistui käypä lisuke possukastikkeelle.


Kasvissuikalespagetti

1 bataatti
2-3 isoa porkkanaa
1 iso kesäkurpitsa
ripaus suolaa
tilkka viinietikkaa

Huuhtele kesäkurpitsa ja kuori bataatti sekä porkkanat. Leikkaa kasviksista juliennehöylällä tai jollain vastaavalla suikalehärvelillä ohuita, spagettimaisia suikaleita noin 200-250 g ruokailijaa kohden. Kypsennä kasvikset höyryttämällä ne melkein kypsiksi. Keittääkin voi, mutta silloin osa mausta liukenee keitinveteen. Ohuet suikaleet kypsyvät todella nopeasti, joten kannattaa koko ajan olla tilanteen tasalla. Mausta kasvissuikalespagetti pienellä määrällä suolaa ja viinietikkaa.


Possunribsikastike

200-300 g kypsistä ribseistä eroteltua lihaa
1 sipuli
2 rkl voita
ripaus suolaa
2 rkl vehnäjauhoa
0,5 dl vettä
2 rkl Jaloviinaa
noin 4 dl vettä
puolikas lihaliemikuutio
0,5 - 1 dl kermaa

Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli voissa ja mausta ripauksella suolaa. Lisää vehnäjauho ja anna jauhon ruskistua kevyesti. Lisää 0,5 dl vettä sekä jaloviina, sekoita hyvin, kuumenna ja liekitä kastike. Kun liekit ovat sammuneet, lisää loppu vesi ja murenna joukkoon lihaliemikuutio. Keittele kastiketta kymmenisen minuuttia kunnes jauhot ovat kokonaan kypsyneet. Lisää luista irrotetut lihat ja kuumenna ne kastikkeessa. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta vielä kerran. Lihaliemikuutiosta ja maustetuista lihoista tulee sen verran suolaa, että mausteita ei tarvinne enempää lisätä.Ei kommentteja: