Hävikkiviikon
kunniaksi hankkiuduin eroon toissa syksynä tekemästäni viimeisestä
portviini-luumusäilykkeestä, jotta puolityhjä litran tölkki ei veisi
kohtuuttomasti tilaa jääkaapista. Etsin käsiini retroreseptin ”mamman
marjapiirakka” vuodelta kivi ja kirves ja ryhdyin hommiin. Valutin
luumusäilykkeen siivilän kautta kulhoon. Siivilään jääneet luumunpalat
päätyivät piirakkaan ja paksusta portviini-sokeriliemestä tuli erinomainen
kastike. Koska meillä ei ollut alkuperäiseen reseptiin kuuluvaa kermaviiliä,
enkä viitsinyt lähteä kauppaan, korvasin kermaviilin kookoskermalla, jota sattui olemaan kaapissa. Se oli hyvä
ratkaisu. Kahdestaan M:n kanssa nautittuna tämä piirakka olisi lisännyt kohtuuttomasti viikon kalorimäärää ja kaikkea ei ehkä oltaisi jaksettu edes syödä,
joten vein suurimman osan mukanani taloyhtiön hallituksen kokoukseen.
Hyvät ”kaffepullat”, paremmat hallituksen päätökset?
Hyvät ”kaffepullat”, paremmat hallituksen päätökset?
”Mamman marjapiirakkaa”
portviiniluumuista ja kookoskermasta
100
g voita
1
dl sokeria
1
muna
1
dl grahamjauhoa
1
tl leivinjauhetta
1,5
dl vehnäjauhoa
täyte
noin
3 dl portviini-sokeriliemessä säilöttyjä luumuja
2,5
dl kookoskermaa
1
muna
2
rkl sokeria
pinnalle
tomusokeria
kookoshiutaleita
tarjoiluun
luumujen
portviini-sokeriliemi
Vatkaa
voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon muna voimakkaasti
vatkaten. Lisää jauhot huolellisesti sekoittaen ja painele taikina
piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Levitä luumunpalat tasaisesti taikinapohjalle.
Sekoita keskenään yksi muna, kookoskerma sekä sokeri ja valuta se piirakan
pinnalle. Kypsennä uunissa ensin 200 asteessa 30 minuuttia ja sen jälkeen vielä
uunin alaosassa 200 asteen alalämmöllä 10 minuuttia, sillä luumut ovat sen
verran kosteita että pohja saattaa muuten jäädä hiukan pehmeäksi.
Siivilöi
jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria ja ripottele lopuksi hiukan kookoshiutaleita.
Kaada kastikkeeksi luumujen portviini-sokerilientä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti