Yleensä
pizzaan käytetään punaista tomaattikastiketta taikka sitten tehdään pizza
bianca joko pelkästä juustosta tai käyttäen juuston lisäksi vähän creme
fraichea. Mutta missä on pizza verde, vihreä pizza?! Se on tässä.
Korvasimme
tomaattikastikkeen vihreällä rucola-oreganopestolla. Nam! Taikina sai kohota
kahteen kertaan. Pizza kaulittiin ja päällystettiin leivinpaperilla pöydällä,
minkä jälkeen se vedettiin leivinpapereineen kuumalle (270 astetta) pellille
jolloin pohjakin paistui napakaksi. Ei tarvittu pizzakiveä.
Vihreä pizza, pizza verde
1
annos pizzataikinaa (ohje)
pesto
50
g rucolaa
10
oksaa tuoretta lehtipersiljaa
pieni
kourallinen tuoretta oreganoa
0,5
dl pinjansiemeniä
50
g mozzarellaraastetta
50
g raastettua parmesaania
0,5
dl oliiviöljyä
pizzan päälle
100
g gorgonzolaa
3-4
tuoretta viikunaa
60
g speckiä tai pancettaa
Tee
ensin pizzataikina kohoamaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, alusta
sitä pöydällä vielä hetken aikaa ja anna kohota vielä noin 10 minuutin ajan.
Laita uuni lämpiämään 270 asteeseen siten, että uunipelti on uunissa kuumenemassa.
Laita
monitoimikoneen kulhoon rucola, lehtipersilja, oregano sekä pinjansiemenet ja
aja leikkuriterällä kaikki tasaiseksi massaksi. Lisää juustoraasteet ja jatka
sekoittamista. Lisää viimeiseksi oliiviöljy kaatamalla se peston joukkoon
kapeana nauhana koneen koko ajan käydessä. Suola tähän pestoon tulee juustoista
ja pippurisuus rucolasta, joten kumpaakaan ei tarvitse lisätä enää erikseen.
Kauli
pizzataikina leivinpaperille uunipellin kokoiseksi levyksi (tai pariksi
pienemmäksi pyöreäksi pizzaksi) ja levitä sille vihreä pesto. Ripottele pizzan
täytteeksi gorgonzolanokareita, viikunalohkoja sekä kinkunpaloja. Ota kuuma
uunipelti uunista (tähän tarvitaan kaveri) ja nykäise leivinpaperi pizzoineen
pellille. Paista vihreää pizzaa 270 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-12
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti