tiistai 23. syyskuuta 2014

Pizza verde = pestopizzaaYleensä pizzaan käytetään punaista tomaattikastiketta taikka sitten tehdään pizza bianca joko pelkästä juustosta tai käyttäen juuston lisäksi vähän creme fraichea. Mutta missä on pizza verde, vihreä pizza?! Se on tässä.

Korvasimme tomaattikastikkeen vihreällä rucola-oreganopestolla. Nam! Taikina sai kohota kahteen kertaan. Pizza kaulittiin ja päällystettiin leivinpaperilla pöydällä, minkä jälkeen se vedettiin leivinpapereineen kuumalle (270 astetta) pellille jolloin pohjakin paistui napakaksi. Ei tarvittu pizzakiveä.Vihreä pizza, pizza verde

pesto
50 g rucolaa
10 oksaa tuoretta lehtipersiljaa
pieni kourallinen tuoretta oreganoa
0,5 dl pinjansiemeniä
50 g mozzarellaraastetta
50 g raastettua parmesaania
0,5 dl oliiviöljyä
pizzan päälle
100 g gorgonzolaa
3-4 tuoretta viikunaa
60 g speckiä tai pancettaa

Tee ensin pizzataikina kohoamaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, alusta sitä pöydällä vielä hetken aikaa ja anna kohota vielä noin 10 minuutin ajan. Laita uuni lämpiämään 270 asteeseen siten, että uunipelti on uunissa kuumenemassa.

Laita monitoimikoneen kulhoon rucola, lehtipersilja, oregano sekä pinjansiemenet ja aja leikkuriterällä kaikki tasaiseksi massaksi. Lisää juustoraasteet ja jatka sekoittamista. Lisää viimeiseksi oliiviöljy kaatamalla se peston joukkoon kapeana nauhana koneen koko ajan käydessä. Suola tähän pestoon tulee juustoista ja pippurisuus rucolasta, joten kumpaakaan ei tarvitse lisätä enää erikseen.

Kauli pizzataikina leivinpaperille uunipellin kokoiseksi levyksi (tai pariksi pienemmäksi pyöreäksi pizzaksi) ja levitä sille vihreä pesto. Ripottele pizzan täytteeksi gorgonzolanokareita, viikunalohkoja sekä kinkunpaloja. Ota kuuma uunipelti uunista (tähän tarvitaan kaveri) ja nykäise leivinpaperi pizzoineen pellille. Paista vihreää pizzaa 270 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-12 minuuttia.


Ei kommentteja: