keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Mac & Chicken & Cheese eli kanamakaronilaatikkoHävikkiviikon teeman mukaan jääkaapin siivous jatkui. Eriparipastapussit ja sekalaiset juustonkannikat saa kätevästi siivottua kaapeista tekemällä niistä mac & cheeseä. Ja jos aiemmilta aterioilta on sattunut jäämään ylimääräistä kypsää broilerinlihaa, sen voi upottaa samaan laatikkoon, maustaa kastikkeen currylla ja antaa sötkötykselle hienon nimen Mac & Chicken & Cheese, tuttavallisemmin kanamakaronilaatikko.

Kanankoipiconfiteista jäi yli kanaa, joka pääsi mukaan mac and cheeseen. Meillä oli kaapissa pussinpohja Mafalda cortaa, joka on lyhyttä, litteää ja rypytettyä pastaa, ja se korvasi makaronin. Juustona jo jonkin verran kuivunut mustaleimainen emmental toimi cheddarin sijaisena ja mozzarellan korvasi Putin-juuston kotimainen versio. Kaapista löytyy aina parmesaanijuustoa, jota myös käytin.

Laatikon maku korvaa vaatimattoman ulkonäön.

Mac & Chicken & Cheese eli kanamakaronilaatikko

ylijääneet kanankoipiconfitit, joiden puutteessa voi käyttää pari broilerin rintafileetä, jotka paloitellaan ja ruskistetaan kypsäksi kuivattamatta paloja
n. 200 g         makaronia tai muuta lyhyttä putkipastaa
75 g               mustaleimaemmentalia raastettuna
75 g               oltermannia raastettuna
50 g               parmesaania raastettuna
n. 50 g           voita
3 rkl               vehnäjauhoja
n. 6 dl            maitoa
1 tl                 currya
                      suolaa
                      mustapippuria myllystä

Keitä pasta ohjeen mukaan, mutta lyhennä keittoaikaa minuutilla tai parilla. Valuta pasta.
Laita voi paistokasariin ja lisää vehnäjauhot. Sekoita ja anna saada vaaleanruskea väri. Lisää curry, sekoita ja lisää sitten vähitellen maito hyvin sekoittaen niin, että kastikkeesta tulee sopivan sakeaa. Sekoita joukkoon raastetut juustot. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku. Lisää vasta tämän jälkeen suolaa tarvittaessa, sillä juustoissa on suolaa.

Sekoita joukkoon valutettu pasta ja pilkottu kana. Jos ruskistat kanan tätä varten, niin mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos uunivuokaan ja laita 220-asteiseen uuniin 20 minuutiksi tai kunnes pinta on hyvän värinen. Nosta hetkeksi vetäytymään ja herkullinen hävikkiruoka on valmis.


Ei kommentteja: