Tämä on broilerinlihasta tehty sovellutus Wieninleikkeestä. Vasikka tai possu korvattiin broilerin rintafileellä ja lopputulos oli todella onnistunut. Voisin kuvitella, että oikean kanan rintafileestäkin (jos tai kun sellaista jostain sattuisi saamaan) tulisi erittäin mehevä ja maukas tällä tavalla kypsennettynä.
Chicken schnitzel
1
broilerinrintafilee/syöjä
vehnäjauhoa
1-2 kananmunaa
korppujauhoa ja/tai
pankoa
raastettua
parmesaanijuustoa
suolaa
mustapippuria myllystä
rypsiöljyä paistamiseen
sitruuna
anjovista
kaprista
Laita
yhdelle lautaselle vehnäjauho ja sekoita joukkoon ¼ tl suolaa, toiselle
lautaselle kevyesti vatkatut munat ja kolmannelle korppujauho johon on
sekoitettu ½ tl suolaa, pari rouhaisua mustapippuria ja parmesaaniraastetta
maun mukaan.
Laita
broilerinfilee kahden talousmuovikelmun väliin ja nuiji sileällä pihvinuijalla
tai muulla sopivalla litteällä astalolla se litteäksi. Älä pahoinpitele liikaa,
että pala pysyy koossa. Tee sama kaikille fileille. Kääntele litistetty rinta
ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista
pannulla kauniin ruskeaksi kummaltakin puolelta. Tarjoiltaessa laita kullekin
palalle sitruunanviipale, pari pohjoismaista anjovisfilettä ja muutama kapris.
Purista sitruunamehu vasta syötäessä pihville, jotta pinta pysyy rapeana.
2 kommenttia:
Kanan tai siis broilerin rintafileestä tehdyt snitselit ovat täällä ehkä kaikkein suosituinta ruokaa,ainakin lapsiperheissä.Eksänikin rakasti niitä,niin että piti useinkin paistella sellaisia. Samoin on paikkoja,jotka ovat ihan sellaiseen keskittyneitäkin.
Suomessa ainoa kanaravintola taitaa olla turkulainen Birdie, joka sekään ei luota kanan/broilerin vetovoimaan niin paljoa että uskaltaisi heittäytyä tarjoamaan pelkkiä kana-aterioita.
Lähetä kommentti