sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Chicken schnitzelTämä on broilerinlihasta tehty sovellutus Wieninleikkeestä. Vasikka tai possu korvattiin broilerin rintafileellä ja lopputulos oli todella onnistunut. Voisin kuvitella, että oikean kanan rintafileestäkin (jos tai kun sellaista jostain sattuisi saamaan) tulisi erittäin mehevä ja maukas tällä tavalla kypsennettynä.


Chicken schnitzel

1                    broilerinrintafilee/syöjä
                      vehnäjauhoa
1-2                 kananmunaa
korppujauhoa ja/tai pankoa
raastettua parmesaanijuustoa
                      suolaa
                      mustapippuria myllystä

                      rypsiöljyä paistamiseen
                      sitruuna
                      anjovista
                      kaprista

Laita yhdelle lautaselle vehnäjauho ja sekoita joukkoon ¼ tl suolaa, toiselle lautaselle kevyesti vatkatut munat ja kolmannelle korppujauho johon on sekoitettu ½ tl suolaa, pari rouhaisua mustapippuria ja parmesaaniraastetta maun mukaan.

Laita broilerinfilee kahden talousmuovikelmun väliin ja nuiji sileällä pihvinuijalla tai muulla sopivalla litteällä astalolla se litteäksi. Älä pahoinpitele liikaa, että pala pysyy koossa. Tee sama kaikille fileille. Kääntele litistetty rinta ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista pannulla kauniin ruskeaksi kummaltakin puolelta. Tarjoiltaessa laita kullekin palalle sitruunanviipale, pari pohjoismaista anjovisfilettä ja muutama kapris. Purista sitruunamehu vasta syötäessä pihville, jotta pinta pysyy rapeana.


2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kanan tai siis broilerin rintafileestä tehdyt snitselit ovat täällä ehkä kaikkein suosituinta ruokaa,ainakin lapsiperheissä.Eksänikin rakasti niitä,niin että piti useinkin paistella sellaisia. Samoin on paikkoja,jotka ovat ihan sellaiseen keskittyneitäkin.

Tuplaespresso kirjoitti...

Suomessa ainoa kanaravintola taitaa olla turkulainen Birdie, joka sekään ei luota kanan/broilerin vetovoimaan niin paljoa että uskaltaisi heittäytyä tarjoamaan pelkkiä kana-aterioita.