perjantai 6. joulukuuta 2013

Sininen glögi, valkoiset piparit ja taatelitapakset



Tänä vuonna saadaankin katsella telkkarista hiukan erilaisia tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlia Tampereen suunnalta. Sitä varten pitää tietysti valmistautua sopivin eväin. Tällä kertaa lasissa on sinistä glögiä ja pipareissa valkoinen kuorrutus. Suolaisen nälkään kulhossa on kasa vuohenjuustolla täytettyjä ja kinkkuun käärittyjä taateleita. Itsenäisyyspäivän kynttilät palamaan ikkunoille, mukava asento sohvalla ja juhlat voivat alkaa.


Sininen glögi

1 pullo kuivaa valkoviiniä
0,5 dl sokeria
1 kanelitanko
pieni pala kuivattua inkivääriä
12 kokonaista neilikkaa
2 tähtianista
1 tl kokonaisia kardemumman siemeniä
puolikkaan sitruunan keltainen kuori isoina suikaleina
0,5 dl sinistä Curaçaolikööriä

Laita kattilaan valkoviini (sokeri) ja mausteet ja keitä miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia, jotta viini ehtii maustua kunnolla. Lisää Blue Curaçao, sekoita ja kaada glögi mukeihin.


Täytetyt taatelit

kivettömiä taateleita
vuohenjuustoa
ilmakuivattua kinkkua

Leikkaa taateliin viilto, täytä se nokareella vuohenjuustoa ja lopuksi kääri täytetty taateli parmankinkkusuikaleeseen.


2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onpas jännän värinen ja nätin värinen glögi!

Tuplaespresso kirjoitti...

Blue Curaçaolla saa helposti sinistä väriä ruokaan ;)