Tänä
vuonna saadaankin katsella telkkarista hiukan erilaisia tasavallan presidentin
itsenäisyyspäivän juhlia Tampereen suunnalta. Sitä varten pitää tietysti
valmistautua sopivin eväin. Tällä kertaa lasissa on sinistä glögiä ja
pipareissa valkoinen kuorrutus. Suolaisen nälkään kulhossa on kasa vuohenjuustolla
täytettyjä ja kinkkuun käärittyjä taateleita. Itsenäisyyspäivän kynttilät
palamaan ikkunoille, mukava asento sohvalla ja juhlat voivat alkaa.
Sininen glögi
1 pullo kuivaa valkoviiniä
0,5 dl sokeria
1
kanelitanko
pieni
pala kuivattua inkivääriä
12 kokonaista neilikkaa
2 tähtianista
1
tl kokonaisia kardemumman siemeniä
puolikkaan sitruunan keltainen kuori isoina suikaleina
0,5
dl sinistä Curaçaolikööriä
Laita
kattilaan valkoviini (sokeri) ja mausteet ja keitä miedolla lämmöllä
noin 15-20 minuuttia, jotta viini ehtii maustua kunnolla. Lisää Blue Curaçao, sekoita ja kaada glögi mukeihin.
Täytetyt taatelit
kivettömiä
taateleita
vuohenjuustoa
ilmakuivattua
kinkkua
Leikkaa
taateliin viilto, täytä se nokareella vuohenjuustoa ja lopuksi kääri täytetty
taateli parmankinkkusuikaleeseen.
2 kommenttia:
Onpas jännän värinen ja nätin värinen glögi!
Blue Curaçaolla saa helposti sinistä väriä ruokaan ;)
Lähetä kommentti