Pikku
hiljaa on aika tyhjentää Portugalin kodin jääkaappi. Uusien ruokatarvikkeiden
ostaminen on nyt rajoitettua vain kertakäyttöön, ei kaappiin odottelemaan.
Kaapissa oli puolikas lenkki chouriçoa ja kuivamuonapuolella tagliatellepastaa,
joten päädyin tekemään pastaa. Toiseksi viimeinen sipuli pieneksi, viimeiset
valkosipulinkynnet viipaleiksi kuten
chouriçokin. Pannulle öljyä ja sipulit kuullotetaan siinä. Sillä aikaa
pastan keittovesi kiehuu. Pannulle chouriçot ja valkosipuli ja paistetaan
hetki. Sitten paseereattu tomaatti ja puolikas lihaliemikuutiota, ripaus
sokeria ja suolaa, sekoitus ja annetaan kiehua kymmenisen minuuttia. Jos olisi
ollut, niin olisin käyttänyt kuorittuja tomaatteja tölkillisen. Tarkistetaan
maku ja lisätään suutuntumalla chiliä (piripiriä), mustapippuria,
paprikajauhetta ja mitä kaapissa on ja mieli tekee. Jos olisi ollut, olisin
ehdottomasti lopussa lisännyt silputtua tuoretta basilikaa kastikkeeseen ja
ripotellut sitä myös päälle tarjolle laitettaessa. Kuvitelkaa siis se tähän.
Mmm, mikä yhdistelmä: tomaatti ja
basilika.
Pennepasta
olisi sopivin pastalajike tähän ruokaan, mutta koska kaapissa oli tagliatellea,
käytin sitä. Keittoaika paketin ohjeen mukaan. Kiehuvaan veteen suolaa reilusti
ja sitten kattilan päällä puristin nyrkissä tagliatellepallurat paloiksi. Näin
siitäkin syntyi lyhytpastaa. Tosin pennen rakenteeseen olennaisesti kuuluvat
pintaraidat, joihin kastike tarttuu, jäivät puuttumaan.
Pastan
valutus, kaato lautaselle, kastike päälle, sekoitus, pinnalle
parmesaaniraastetta ja ääntä kohti. Jos hiilarikiintiö ei tästä täyty, sopii
viereen tarjottavaksi valkosipulipatonki, jolla lautanen on hyvä lopuksi kaapia
puhtaaksi.
Chouriçopasta
pastaa
pääluvun mukaan
Kastike
100
g chouriçoa (samoin pääluvun
mukaan)
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi
1
tetra paseerattua tomaattia
(tai mieluummin kuorittuja tomaatteja pilkottuina)
(1
ruukku tuoretta basilikaa)
öljyä
paistamiseen
rapsaus suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
piri piriä
parmesaaniraastetta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti