Puhuttiinkohan
siinä hedelmistä vai kasviksista, vai mitä piti syödä ”puoli kiloa päivässä”.
Tässä niitä joka tapauksessa on, salaattia ja hedelmiä, terveellistä
lounasruokaa.
Avokado-feta-granaattiomenasalaatti
(kaksi
annosta)
kastike
1
dl maustamatonta jugurttia
1
rkl balsamiviinietikkaa
2
rkl silputtua lehtipersiljaa
2
rkl silputtua minttua
hiukan
raastettua appelsiininkuorta
hitunen
raastettua limetinkuorta
suolaa,
mustapippuria myllystä
salaatti
1
granaattiomena
1
iso tai 2 pientä avokadoa
limettimehua
1
appelsiini
100
g fetajuustoa
erilaisia
salaatinlehtiä
pari
lehtikaalin lehteä
muutama
rouhittu pistaasipähkinä
Sekoita
ensin kastike ja jätä se maustumaan.
Halkaise
granaattiomena ja irrota siitä siemenet kulhoon (ohje täällä). Leikkaa avokado(t) puoliksi,
poista siemen, kuori ja pilko paloiksi. Valuta palojen päälle hiukan
limettimehua. Kuori appelsiini veitsellä
niin että kaikki kuoren valkoinen osa tulee pois. Leikkaa appelsiini
viipaleiksi. Leikkaa feta pieniksi kuutioiksi.
Rakenna
lautasille salaattiannokset, kaada annoksille salaattikastiketta ja viimeistele
pistaasirouheella.
4 kommenttia:
Hyvän näköistä. Sopisi vaikka joulupöytään.:)
Joulusalaattina jättäisin varmaan mintun pois tuosta kastikkeesta, mutta olet oikeassa: kovin jouluisen näköinen salaatti :) ja sopisi varmasti maultaankin joulupöytään.
Juuri katselin kaupassa valtavaa granaattiomenavuorta, tässä onkin hyvä käyttövinkki niille. :)
Granaattiomenat ovat nyt ihan parhaimmillaan :)
Lähetä kommentti