Tämä
olisi ehdottomasti wokkiruoka. Wokpannua ei vaan keittiöstä (ainakaan vielä)
löydy, joten leikkasin lihasta ohuita viipaleita, jotka uppopaistoin uudessa rasvakeittimessäni 180 asteessa 3 – 4 minuuttia. Lopussa laitoin paistokoriin
puolikkaan sipulin, jonka lehdet irrotin toisistaan, reiluksi minuutiksi.
Sitten valumaan, suolaa ja lautaselle. Toimi se näinkin.
Olin
tehnyt lihoja ja riisiä varten itämaistyylisen kastikkeen. Laitoin soijan,
mallasviinaetikan ja ruokokidesokerin kattilaan ja keittelin, kunnes sokeri oli
sulanut. Sitten lisäsin joukkoon valkosipulit, chilipalon ja seesamiöljyn.
Keitin lientä kokoon, kunnes se oli muodikkaasti karamellisoitunut. Lisukkeeksi
tavallista riisiä keitettynä.
Laitoin
ensin riisin lautaselle, sitten lihat ja sipulin siihen päälle ja kaadoin
kastikkeen koko komeuden päälle. Päälle lehtipersiljaa, mutta voitte kuvitella
sen olevan korianteria.
Naudanlihawok
ohueksi
viipaloitua naudanpaistia syöjien määrän mukaan
sipulia
neljään osaan lohkottuna samoin syöjien määrän mukaan
keitettyä
riisiä tarpeellinen määrä
kastike
0,5
dl soijakastiketta
0,5
dl mallasviinaetikkaa
0,5
dl ruokokidesokeria
1
rkl seesamiöljyä
3 valkosipulinkynttä
viipaloituina
1 chilipalko siemenet
poistettuna ja pienittynä
Kastikemäärä
riittänee noin puolelle kilolle lihaa, mutta se on sen verran hyvää, että
kannattaa laittaa sitä riittävästi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti