sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Aasialaistyylinen naudanliha"wok"
Tämä olisi ehdottomasti wokkiruoka. Wokpannua ei vaan keittiöstä (ainakaan vielä) löydy, joten leikkasin lihasta ohuita viipaleita, jotka uppopaistoin uudessa rasvakeittimessäni 180 asteessa 3 – 4 minuuttia. Lopussa laitoin paistokoriin puolikkaan sipulin, jonka lehdet irrotin toisistaan, reiluksi minuutiksi. Sitten valumaan, suolaa ja lautaselle. Toimi se näinkin.

Olin tehnyt lihoja ja riisiä varten itämaistyylisen kastikkeen. Laitoin soijan, mallasviinaetikan ja ruokokidesokerin kattilaan ja keittelin, kunnes sokeri oli sulanut. Sitten lisäsin joukkoon valkosipulit, chilipalon ja seesamiöljyn. Keitin lientä kokoon, kunnes se oli muodikkaasti karamellisoitunut. Lisukkeeksi tavallista riisiä keitettynä.

Laitoin ensin riisin lautaselle, sitten lihat ja sipulin siihen päälle ja kaadoin kastikkeen koko komeuden päälle. Päälle lehtipersiljaa, mutta voitte kuvitella sen olevan korianteria.


Naudanlihawok

ohueksi viipaloitua naudanpaistia syöjien määrän mukaan
sipulia neljään osaan lohkottuna samoin syöjien määrän mukaan
keitettyä riisiä tarpeellinen määrä
kastike
0,5 dl             soijakastiketta
0,5 dl             mallasviinaetikkaa
0,5 dl             ruokokidesokeria
1 rkl               seesamiöljyä
3                    valkosipulinkynttä viipaloituina
1                    chilipalko siemenet poistettuna ja pienittynä

Kastikemäärä riittänee noin puolelle kilolle lihaa, mutta se on sen verran hyvää, että kannattaa laittaa sitä riittävästi.


Ei kommentteja: