Tämä
oli taas yksi ”kevytpäivä” ennen joulua. Kaukana takana ovat ne ajat, jolloin
paino pysyi samoissa pienissä lukemissa söi mitä söi tai oli syömättä.
Vanhemmiten joutuu hiukan paljon enemmän tarkkailemaan energiansaantiaan ja ennen
kaikkea sen kulutusta. Ylimääräinen jää armotta pullottamaan vyötärölle. Tässä
samalla myös M joutui kanssani kevennyskuurille tultuaan kotiin Portugalista. Mutta
kuten tuossa jokin aika sitten todettiin, ennen joulua kannattaa ottaa vähän
kevyemmin, kun jouluna tulee kuitenkin nautituksi muutama ekstrakalori.
Savusiikasalaatti
(kahdelle)
3
viipaletta saaristolaisleipää
hiukan
voita ja suolaa
1
pieni savusiika
1
pieni kerä jäävuorisalaattia
10
cm pätkä purjon vaaleanvihreää osaa (punasipuli olisi toiminut paremmin)
6
miniluumutomaattia
100
g herneitä
2
dl katkarapuja
2
kovaksi keitettyä kananmunaa
1
persimoni
1
pieni omena
pari
viipaletta sitruunaa
suolaa
ja mustapippuria myllystä
hiukan
silputtua tilliä
kastikkeeksi
2
rkl vinaigrettea
Leikkaa
saaristolaisleivistä reunat pois ja pilko leivät hiukan pienemmiksi paloiksi.
Paista leivät voissa paistinpannulla krutongeiksi ja lopuksi ripottele leipäpaloille hiukan
suolaa.
Perkaa
savusiika ruodottomiksi paloiksi.
Leikkaa
jäävuorisalaatti pienemmiksi paloiksi.
Leikkaa
purjo (punasipuli), miniluumutomaatit, kananmunat, persimoni ja omena
pienemmiksi paloiksi.
Kokoa
aineksista kaksi lautasellista salaattia ja lusikoi päälle hiukan vinaigrettea.
2 kommenttia:
Tämä näyttää sellaselta salaatilta, jota tekee mieli myös joulun jälkeen välipäivinä....kaiken sen kinkun ja laatikoiden syömisen jälkeen hyvät ja raikkaat salaatit on aina tervetulleita :)
Savusiika tekee salaatin vielä hiukan jouluiseksi ja hedelmät raikkaaksi. Sopii oikein hyvin myös välipäiväruoaksi :)
Lähetä kommentti