Nyt
oli ruoanlaitossa ”otetaan mitä kaapissa on ja tehdään niistä jotain” –päivä. Kaapissa
oli riisiä, kookosmaitoa ja sweet chili –kastiketta, pakastimessa avattu pussi katkarapuja,
eli niistä saa aikaan ihan kunnon aterian. Joulun alla jääkaappi täyttyy
muutenkin erilaisista ruokatarvikkeista, joten nyt pitäisi käyttää jo olemassa
olevia pois alta. Yksi kauppareissu piti kuitenkin tehdä: hakea
korianteriruukku. Vuosien siedätyshoito on tuottamassa tulosta. Meidän perheessä
ei ole koskaan erityisesti rakastettu korianteria ja sitä mieluummin vältetään,
mutta nyt se tuntui jo ihan itsestäänselvyydeltä tämän ruoan mausteeksi.
Marinoidut katkaravut ja
kookosriisi
200
g (pakaste)katkarapuja
3
rkl sweet chili kastiketta
2
rkl tamarindisoijaa
1
valkosipulin kynsi
1
rkl sitruunamehua
1
tl seesaminsiemeniä
1
tl wasabi & seesami maustetta
4,5
dl vettä
0,5
tl suolaa
1,5
dl risottoriisiä
1
pieni tölkki (n. 1,5 dl) kookosmaitoa
1
punasipuli
2
rkl voita
ripaus
suolaa
1
tl balsamiviinietikkaa
ripaus
sokeria
hiukan
mustapippuria myllystä
tuoretta
korianteria
Sekoita
kaikki marinadin ainekset keskenään, lisää katkaravut, sekoita hyvin ja laita
jääkaappiin marinoitumaan noin tunnin ajaksi.
Leikkaa
punasipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne pannulla voissa pehmeiksi. Lisää suola,
balsamiviinietikka, sokeri sekä mustapippuri, sekoita hyvin ja hauduta
matalalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Ota pannu pois liedeltä ja anna
sipuleiden jäähtyä sillä välin kun keität riisin.
Mittaa
kattilaan 4,5 dl vettä ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää suola sekä riisit ja
sekoita hyvin. Keitä riisiä matalalla lämmöllä noin 10 min. Lisää kookosmaito
ja keitä vielä n. 10 min. Lisää lopuksi kypsän riisin joukkoon haudutetut
punasipulit sekä hiukan hienonnettua korianteria.
Laita
lautasille ensin pohjalle kookosriisiä, sitten marinoituja katkarapuja ja vielä
viimeksi silputtua tuoretta korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti