lauantai 14. joulukuuta 2013

Leivo maustekakku 20 minuutissa





Mikrouuni on täysin aliarvostettu ruoanlaittoväline. Sen käyttö rajoittuu useimmissa keittiöissä enimmäkseen einesten lämmittämiseen, mutta mikro on kelpo keittiön apuväline ihan tavallisessa ruoanlaitossa. Tai asian voi ilmaista toisinkin: kyllähän kuka tahansa käyttää mikroa ruoan lämmittämiseen, mutta teepä mikrolla ihan oikeaa ja hyvää ruokaa - sekin onnistuu, mutta vaatii hiukan paneutumista asiaan. Leivontakin sujuu mikrolla kätevästi. Silloin vain pitää muistaa käyttää mikrouuniin sopivia astioita. Tavallisen jouluisen maustekakun leipomiseen menee yleensä aikaa vähintään tunti, mutta jos sen valmistaa mikrossa, aikaa kuluu vain noin 20 minuuttia. Lopputulos on todella kuohkea ja maukas. Siispä ennakkoluulot romukoppaan ja kakuntekoon!


Maustekakku mikrossa

100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl fariinisokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
2 tl kanelia
0,5 tl hyvin hienoksi jauhettua kardemummaa
0,25 tl pomeranssinkuorta
1 dl hapankermaa tai jugurttia tai kermaviiliä
1 muna
(tomusokeria)

Luotettava apulainen: pyrexin lasinen rengasvuoka

Sulata voi mikrouunissa 600 W teholla noin 1 minuutti ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään kulhossa kaikki kuivat aineet. Lisää sulatettu voi, hapankerma sekä muna ja sekoita sen verran että aineet tasoittuvat.

600 W 6 min

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja kypsennä 600 W teholla 6 minuuttia. Anna kakun levätä 5 minuuttia ja kumoa se lautaselle.
Siivilöi maustekakun pinnalle tomusokeria. 

Lumimyrskyn jäljiltä? Kakku on jossain tuolla tomusokerin alla.


2 kommenttia:

Suklaasieppo kirjoitti...

Kakku mikrossa?
Rohkaistuin, kokeilin ja ihastuin.
Lasista rengasvuokaa en löytänyt mistään, mutta tein kakun silikonivuokaan. Tuli ihan uskomattoman mehevä ja maistuva maustekakku eikä tämä kokeilu todellakaan jää viimeiseksi.

Tuplaespresso kirjoitti...

Rohkea veto :D
Se on hyvää, vaikka sana "mikro" saakin useimpien lukijoiden kulmakarvat kohoamaan :)