En
osannut päättää, laittaisinko mac & cheesen vaiko herkkutattipastan, joten
tein kompromissin ja yhdistin reseptien parhaat puolet. Pelkkä mac &
cheese, niin hyvää kuin se onkin, tuntuu jotenkin tylsältä. Mutta kun juustokastikkeen
korvaa kesäisistä herkkutateista valmistetulla juustoisella sienimuhennoksella,
koko ateria saa ihan uuden ilmeen ja paljon lisää makua.
Mac & cep (& cheese)
(neljälle)
1
iso sipuli
2
rkl voita
1
rkl oliiviöljyä
250
g esikäsiteltyjä herkkutatteja
3
rkl vehnäjauhoa
5
dl maitoa
1
tl oreganoa
0,5
tl rosmariinia
0,5
tl timjamia
150
g mozzarella juustoraastetta
50
g cheddar juustoraastetta
30
g parmesaani juustoraastetta
suolaa
ja mustapippuria myllystä
300
g pappardelle -pastaa
vettä,
suolaa
lehtipersiljaa
Kuori
sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sulata kattilassa voi ja kuullota
sipuli siinä. Lisää oliiviöljy sekä pieniksi paloiksi leikatut herkkutatit ja
kääntele sieni-sipuliseosta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää
vehnäjauho ja sekoita se huolella seoksen joukkoon. Anna jauhon turvota
muutaman minuutin ajan. Lisää maito kahdessa erässä ja anna kastikkeen saostua
välillä. Sekoittele niin että kastikkeeseen ei jää kokkareita. Lisää oregano,
rosmariini sekä timjami ja sekoita ne sekä juustoraasteet kastikkeen joukkoon.
Mausta suolalla ja mustapippurilla mikäli on tarpeen.
Keitä
pasta hyvin suolatussa vedessä pastapakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kypsä
pasta siivilässä. Sekoita keskenään herkkutattimuhennos sekä pasta ja kaada
seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle vielä hiukan juustoraastetta ja
jos tatteja sattui jäämään, niistä voi leikata ohuita viipaleita koristeeksi. Paista
laatikkoa 200 asteessa noin 20 minuuttia ja ripottele lehtipersiljasilppua
valmiin mac & cep & cheesen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti